Deel dit artikel
-

Nieuwe dienst voor omruilen vliegstoel

De Amsterdammer Eron Pieren start Seatswap, een nieuwe dienst waarmee waarmee reizigers onderling stoelen kunnen ‘ruilen’ zonder tussenkomst van de luchtvaartmaatschappij.

Pieren kreeg het idee toen hij van Sint Maarten naar Nederland vloog. Hij zat helemaal achterin op de middelste stoel van de middenrij en moest vaak naar het toilet. Een andere stoel durfde hij echter niet te vragen. ‘Ik bedacht dat het via een app, anoniem, veel makkelijker zou moeten kunnen.’

De communicatie verloopt op basis van SMS, zodat men in het buitenland geen mobiele dataverbinding nodig heeft. Er is een ‘bedenkperiode’ voor beide passagiers om, tot vijf minuten voor opstijgen, de swap kosteloos terug te draaien.

Volgens Pieren is zijn dienst volkomen legaal. ‘Er worden geen tickets verhandeld. Het gaat alleen om de stoelen; je moet gewoon in bezit zijn van een geldig ticket om er gebruik van te kunnen maken’, vertelt hij aan Het Parool.

Het idee is niet uniek. In de VS kwam vorige week de app Seateroo op de markt, die dezelfde opzet heeft. En via het Amsterdamse Trade Your Trip kunnen te annuleren pakketreizen worden verhandeld.

De app moet overigens nog worden gelanceerd. De dienst is al wel mobiel te gebruiken via het web. Gebruikers kunnen zelf de prijs bepalen. Daarover rekent het bedrijf een commissie.

mobile

 

 

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Jarro

Leuk, totdat er een probleem/ongeluk is en aan de hand van de stoel / passagierslijst identificatie wordt gedaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond