Deel dit artikel
-

Nieuwe directie koopt Jungle Minds

Drie werknemers van Jungle Minds nemen de aandelen en leiding in het bedrijf over. Daarmee komt een einde aan een langere periode van onduidelijkheid over de toekomst van het creatief-technisch bureau.

Kars Kingma, Maikel Lieste en Bart ter Steege hebben de meerderheid van de aandelen Jungle Minds op 1 maart overgenomen. Oprichters Mathijs Kanis en Geert-Jan Smits zijn al een tijd niet meer bij de dagelijkse gang van zaken betrokken. “Als de aandelen buiten de werkvloer liggen, ben je een overnamekandidaat”, zegt Ter Steege.

Partner Joost Steins Bisschop blijft betrokken bij het bedrijf als strategisch adviseur.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich.

Afgelopen najaar meldden zich verscheidene partijen voor de overname van Jungle Minds. De interesse kwam uit de hoek van de grote consultants, reclamebureaus en IT-bedrijven. Ter Steege: “Toen er een daadwerkelijk bod op tafel kwam, hebben wij besloten tot een managementbuy-out. Dat hebben we als optie aan de directie gepresenteerd. Zij gingen akkoord met het zelfstandig houden van het bedrijf. Daarmee is de identiteit van het bedrijf voor de toekomst geborgd.”

Het behoud van die identiteit zien de drie nieuwe eigenaren als de drijvende kracht achter de organisatie. Daar werkt nu 35 man. “We zijn een denktank die ideeën maakt, test en ze kan ontwikkelen. Jungle Minds doet niet het grote productiewerk. Daarom kunnen we niet veel groter dan veertig man op een locatie worden.” Dat is ongeveer de maximum omvang waarmee het bedrijf zijn werkwijze in stand kan houden.

Centraal in het handelen van Jungle Minds staat de vraag hoe digital het bestaansrecht van bestaande bedrijfs- en verdienmodellen verandert.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jeroen

Veel succes Kars! Een mooi avontuur lijkt me! Gauw weer eens golfen 🙂

Rob Bogaers

Mooi dat het zelfstandig blijft. Zo kan het natuurlijk doorgroeien en goed werk blijven afleveren. 🙂 @ Geert-Jan: proficiat!

Rick Maresch

Gefeliciteerd allemaal, en met name Maikel.

Ik wens jullie veel succes; en je weet me te vinden 😉

Christian

Goed om te horen dat Jungle Minds zelfstandig blijft, waren voor mij mooie tijden toen wij nog bij jullie samen in het pand zaten. @Geert-Jan gefeliciteerd!

Jasper

Succes Bart en Jungle Minds!

Tjeerd de Boer

Mooi dat het bedrijf zelfstandig kan blijven bestaan. Veel succes met de voortzetting van de werkzaamheden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond