Deel dit artikel
-

Een nieuwe markt voor slimme sloten

Zelfs de sleutel gaat digitaal. De deur gaat niet meer open met een ouderwets stukje hang en sluitwerk, maar met een app. Een reeks van startups stort zich op de markt.

Hij heet Goji en is minstens zo sexy als de slimme thermometer Nest. Via het crowdfundingplatform Indiegogo wordt momenteel geld opgehaald voor de productie van het slot, dat net als veel vergelijkbare oplossingen op afstand beheerd kan worden. Zo is er de mogelijkheid om vrienden, familie of de loodgieter tijdelijk toegang te geven door telefoons te machtigen. De eigenaar krijgt bericht zodra het slot geopend wordt.

Maar het Goji-slot (278 dollar) biedt meer. Er zit bijvoorbeeld ook een camera in die een foto kan maken van degene die aanbelt. Die foto kan via een app worden bekeken.

CEO Gabriel Bestard zegt dat de fraai vormgegeven Nest niet de inspiratie was, maar de markt wel heeft geholpen. Hij heeft 120.000 dollar nodig om het slot nog voor kerst aan klanten te kunnen sturen.

Kennelijk zit er geld in slimme sloten, want Goji is maar een van de vele bedrijven die deze markt hebben ontdekt. Kwikset en August zijn andere namem.

Vorig jaar werd al eens de Lockitron gelanceerd: die staat ook in verbinding met het internet en kan gekoppeld worden aan één of meerdere telefoons waarmee het slot vervolgens op afstand geopend kan worden. Het is al voldoende om je smartphone via Bluetooth in de buurt van het slot te houden.

Meest opvallend is dat traditionele slotenfabrikanten als Lips dit soort oplossingen nog niet bieden. Veel verder dan ‘elektromechanisch deurbeslag’ komt het meestal niet.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond