-

‘Bitcoin, probeer het eerst gewoon eens’

“Probeer Bitcoin eerst eens voordat je je er een mening over vormt”. Rutger van Zuidam van IntoBitcoin ziet een enorme potentie voor het systeem achter Bitcoin, maar zingt zeker het halleluja er niet over. IntoBitcoin ontwikkelt en kickstart initiatieven die gebruik maken van Bitcoin als betalingsmiddel en infrastructuur.

“Hoe wist je wat het verschil tussen faxen en e-mailen was tot het moment dat je e-mail probeerde? Pas als je het doet, ervaar je het verschil in snelheid en gemak.” Van Zuidam legt uit dat de eerste Bitcoinstappen in no time en met een paar euro’tjes zijn gezet.

Op de opmerking van ondergetekende dat ik hier toch een beetje en Second Life gevoel bij krijg pareert Van Zuidam: “Hoe meer acceptanten er komen en hoe vaker je het tegenkomt hoe normaler het wordt, ook, of juist, in de fysieke wereld. Het systeem achter Bitcoin raakt meer dan alleen geld.”

In dit interview probeert de oprichter van IntoBitcoin.com een realistisch beeld te schetsen van de status en technische mogelijkheden van het systeem dat is ontworpen om veilig en transparant eigendom over te dragen. Rutger ziet Bitcoin vooral als een heel erg gebruiksvriendelijke betaalmethode. Zonder risico voor de merchant en met weinig risico voor de consument. In de toekomst zal dit platform flink doorontwikkelen, en hij denkt zeker dat het een blijver is.

Deel dit bericht

3 Reacties

Norma

Bitcoin is leuk voor de nerds, maar veel te ingewikkeld en onveilig “for the rest of us”.

Edwin

@norma En dit was exact wat men zei over het internet.

Ricardo

Proberen is de moeite waard zou ik zeggen voor een paar euro desnoods. Ik doe tegenwoordig al mijn betalingen in bitcoin o.a. in talloze online webshops. Ik zie nu al dat over 5 jaar we met bitcoins kunnen afrekenen in de supermarkten van Nederland, simpelweg gewoon omdat betalen heel simpel is dmv een QR code scannen. Zie ook ING nu die laatst een nieuwe optie heeft toegevoegd met het betalen met je pinpas dmv je pinpas tegen de betaalautomaat van de caissière bij de AH te zetten en in 1 knop betaald hebt. Ook Rabobank met de ”myOrder app’. De technologie van bitcoin zullen we in de toekomst vaker terugzien zoals Rutger al meende.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond