Deel dit artikel
-

Nieuwe simkaart voor wereldwijd whatsappen

Een Italiaans bedrijf is begonnen met de verkoop van een simkaart waarmee klanten wereldwijd kunnen whatsappen. Voor 10 euro per jaar krijgen gebruikers van WhatSim toegang tot WhatsApp in 150 landen, waaronder de Benelux.

Voor die 10 euro kunnen zij onbeperkt berichten sturen, maar zij moeten wel extra betalen als ze video’s, foto’s of stemberichten willen meesturen. De kaart komt overigens met waardepunten voor foto’s en video die per regio verschillen. Met de kaart kan niet worden gebeld en mobiel internetten is evenmin mogelijk.

Het Italiaanse bedrijf gaat daarmee verder dat E-Plus, nu onderdeel van Telefonica, dat vorig jaar een prepaid simkaart lanceerde voor WhatsApp gebruikers. Die hebben buiten Duitsland echter niets aan de kaart.

WhatSim is een nieuw merk van de Italiaanse telecomaanbieder Zeromobile, die zelf geen netwerk heeft. Oprichter Manuel Zanella (foto onder) heeft ook al eens een slimme horloge ontwikkeld.

Zeromobile mikt met zijn simkaart vooral op ontwikkelingslanden, waar de kosten van een data-abonnement te hoog zijn. Daar zou de kaart maar 5 euro per jaar kosten.

WhatsSim komt eind februari op de markt. Het bedrijf verstuurt de kaartjes in heel Europa voor 5 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond