Deel dit artikel
-

Facebook naar 1 miljard actieve gebruikers

Facebook zou met de huidige groeicijfers reeds in augustus 2012 de grens van een miljard actieve gebruikers kunnen passeren. Dat verwacht het Britse digitale mediabureau iCrossing.

Facebook maakte onlangs zelf bekend dat het 800 miljoen actieve gebruikers heeft. Volgens het Britse mediabureau iCrossing is het mogelijk dat Facebook al in augustus door de grens van een miljard actieve gebruikers gaat. Men baseert zich daarbij op groeicijfers vanaf 2008.

In landen waar Facebook reeds vroeg aanwezig was, zoals Engeland en de VS, is nauwelijks nog sprake van groei. Nieuwe gebruikers komen vooral van ontwikkelingslanden als India en Brazilië. In de laatste negen maanden groeide het aantal gebruikers in India van 22 naar 36 miljoen, en in Brazilië ging het aantal gebruikers van 13 naar 30 miljoen. Dat is overigens allemaal nog tamelijk bescheiden. Slechts drie procent van de inwoners van India zit op Facebook, maar een groot deel van het land heeft dan ook niet eens toegang tot elektriciteit, laat staan internet.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond