Deel dit artikel
-

Nog eens zeven Europese landen krijgen Apple Pay, behalve Nederland

Apple Pay zal in nog eens zeven Europese landen verkrijgbaar zijn, maar daar zit Nederland weer niet bij.

Oostenrijk, Estland, Griekenland, Portugal, Roemenië, Slowakije en Slovenië zijn de volgende landen die Apple Pay gaan omarmen, zo blijkt uit een aankondiging van de onlinebank N26. Wanneer dat precies gebeurt is niet duidelijk.

In Oostenrijk doen Erste Bank en Sparkasse mee. ING is de partner voor Roemenië.

In totaal hebben achttien Europese landen Apple Pay omarmd.

Voor de Nederlandse introductie is Apple aangewezen op een van de drie grote systeembanken. Zonder medewerking heeft introductie weinig zin. De dominante positie van de contactloze bankkaart in Nederland zit de introductie van Apple Pay ook in de weg.

Deel dit bericht

4 Reacties

Dirk

Het is echt te belachelijk voor woorden. De meest arme landen krijgen toegang tot Apple pay maar door de dominante positie van de banken in Nederland lukt het hier niet? Ik mag hopen dat de banken een flinke klap krijgen zodra Apple pay hier eenmaal losbarst.
Krankzinnig dat er zo’n spel gespeeld wordt om de introductie tegen te houden.

Joris

Ik heb liever dat de nl banken met een soortgelijk systeem komen contactloos via je mobiel dan dat we apple moeten spekken en dat ze ook nog eens ons koopgedrag precies kunnen monitoren. Goed dus dat we ze vanwege marktpositie buiten de deur kunnen houden, maar we moeten wel innoveren. Het is wel makkelijk als de ov chipkaart en allerlei andere passen overbodig worden en het is een beetje achterhaald dat dat hier nog niet kan.

Kees

Dit hebben we in Nederland helemaal niet nodig. Straks ben je nog verplicht om een mobieltje te hebben als je met de bus of de trein wilt of ergens iets moet betalen. Bankieren op de priegelfoon? Nooit en te nimmer!

David Wouters

@Dirk helemaal mee eens, die arrogantie en het “wij weten beter dan onze klanten” gehalte van de grootbanken ben ik meer dan spuugzat, ik bankier daarom al bijna 2 jaar naar alle tevredenheid bij bunq.

@Kees voorkeuren verschillen, ik doe niks anders dan mobiel bankieren, dat heeft echt de toekomst, Apple Pay hoort daar gewoon bij, ik gebruik dit al sinds maart 2018, naar alle tevredenheid. (ook voor nieuwe klanten is Apple Pay nog steeds te activeren met een truc, even googelen op “bunq love apple pay”)

@Joris dat is nou precies wat Apple NIET doet, alle transacties zijn geanonimiseerd en Apple ziet daar niks van. niet waar je koopt en niet hoeveel je aan wat uitgeeft, voor de banken/kaartverwerker is deze info tevens ook niet beschikbaar, het enige wat je als gebruiker ziet in de Wallet app op iPhone is waar je betaald hebt, maar die info komt voort uit de communicatie tussen terminal en iPhone op moment van betalen en is dus wat in de terminal aan identificatie gegevens staat. (teven klopt dit niet altijd, omdat de winkelier bijvoorbeeld z’n winkel info niet altijd juist of up-to-date heeft staan in de terminal)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond