Deel dit artikel
-

Nokia geeft mobiel betalen een impuls

Nokia investeert in Obopay, een bedrijf dat zich bezig houdt met mobiele betalingsmogelijkheden via sms, de browser of een applicatie.

Het gaat niet om een overname, maar een participatie. Teppo Paavola, vicepresident van corporte business development bij Nokia zal zitting nemen in het bestuur van Obopay. Hoeveel de toestelfabrikant investeert, wordt niet vrijgegeven. Volgens de Financial Times zou het gaan om een bedrag rond de 70 miljoen dollar.

De gebruiker opent een account bij Obopay. Via een bankrekening kan hier geld op worden gestort.

Met Obopay kunnen gebruikers mobiel geld overmaken. Hiervoor is wel een pincode nodig. Geld overmaken kan door middel van sms, een browser of een applicatie. Om geld te betalen stuurt de gebruiker bijvoorbeeld een sms met het telefoonnummer van de ontvanger, een boodschap en het te betalen bedrag. De ontvanger hoeft hiervoor geen account te hebben bij Obopay.

Het is ook mogeljk om via de mobiele telefoon af te rekenen en bijvoorbeeld online een ringtone te kopen, of concertkaartjes. Optioneel is de Obopay prepaid MasterCard, waarmee ook offline zaken kunnen worden betaald waar MasterCard wordt geaccepteerd, ook bij de pinautomaat.

Het mobiele betalingsbedrijf biedt de dienst momenteel aan in India en de Verenigde Staten.

In Nederland zijn er verscheidene proeven om mobiel betalen van de grond te krijgen. Met de mobiele applicatie van MyOrder kunnen bezoekers van de grotere horecagelegenheden op hun mobiele telefoon menu’s bekijken, bestellingen plaatsen en tegelijkertijd afrekenen. Andere initiatieven zijn die van PayPal en Rabo SMS Betalen. Het Rotterdamse Payter timmert al langere tijd aan de weg en ontwikkelt betaaldiensten via de mobiele telefoon op basis van Near Field Communication. (NFC).

Bron foto: whiteafrican (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond