Deel dit artikel
-

Nokia-topman: “Ons bedrijf is een zinkend schip”

Volgens Stephen Elop, CEO bij Nokia, wordt zijn bedrijf links en rechts ingehaald door concurrenten. Nokia heeft kansen laten liggen en marktaandeel moeten inleveren. Alleen een drastische beslissing ligt nu nog voor de hand. (meer…)

Deel dit bericht

5 Reacties

bart van merwijk

wanneer beginnen die gasten dan een keer met android?!… simpel, drastisch maarja. liever ruzie met symbian dan opdoeken toch…?

Maarten

Iets zegt mij Microsoft business phones.

Exclusief platform-samenwerkingsverband voor zakelijke markt.

Nokia heeft volgens mij nog steeds een heel betrouwbare naam, Microsoft heeft toch wel wat steken laten vallen en dat waren veel zakelijke klanten, dus die hebben nog wel wat terug te winnen…

– Idea for free! –

Luc

Het leven is niet zo moeilijk, soms 😉

Telefonie bestaat uit in hoofdzaak 2 principes:
Hardware
Software

Anno 2011 concurreren met Android is ondoenlijk.
Iets met IPhone doen is onmogelijk.

Dus dan blijft over Innoveren op hardware (onderscheiden van o.a. HTC) en Android als OS kiezen. Een experiment met Blackberry zou een optie kunnen zijn en verder mis ik bij Nokia Niches (sport, special hardware, etc), Innovatie (projectie).

Ben benieuwd waar Nokia’s toekomst .

Evert Jan Koning

Opmerkelijk dat dit uitlekt in een wereld die connected is en waar WOM steeds krachtiger is. Is dit bewust?

Don van Riet

Nokia was traditioneel het sterkste in de zakelijke markt en dus zou een samenwerking met Microsoft voor de hand liggen. Maar de vraag is of MS niet te laat is ingestapt. Android staat sterker in de consumenten markt, mede dankzij het geweld van Samsung. Helaas moet Nokia dan vanuit een achterstand opereren, iets dat ze niet gewend zijn. Makkelijke oplossingen zijn er dus niet. Overigens zie ik Blackberry al snel in dezelfde situatie belanden, zakelijk en privegebruik gaan nu zo sterk door elkaar lopen, dat hun unieke zakelijke propositie van veilige communicatie niet voldoende meer is voor klantbehoud.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond