Deel dit artikel
-

Omzet Icecat groeit 19% in eerste helft 2022

De omzet van het beursgenoteerde Icecat N.V. is in de eerste zes maanden van 2022 met 19 procent gestegen tot 6,4 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groeitrend versnelt.

Icecat is de online uitgever en syndicator van productinformatie voor de e-commerce-markt en werkt voor tienduizenden platforms zoals Amazon, Google, Alibaba, Rakuten, Bol en honderden merken, waaronder Intel, Microsoft, Philips, Friesland Campina, Tomtom, HP, Dell, LEGO, en Akzo Nobel.

De brutowinst steeg de afgelopen zes maanden met 19 procent. Door eenmalige extra uitgaven, voornamelijk gerelateerd aan het UAid-fonds om de families te helpen van Oekraïense collega’s uit oorlogsgebieden, stegen de bedrijfskosten meer dan de inkomsten, namelijk met 25 procent, wat niettemin leidde tot een stabiele EBT van 1,5 miljoen euro.

Het aantal downloads van productdatasheets (PDS) tijdens de eerste helft van 2022 steeg met 48 procent tot 8,6 miljard in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De datasheetproductie van Icecat steeg met 24 procent tot 1,3 miljoen nieuwe productdatasheets, en de database bevat nu meer dan 11 miljoen PDS’en, elk beschikbaar in ongeveer 60 talen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond