Deel dit artikel
-

Omzet Shopify groeit 47% tot 1,6 miljard dollar

Webwinkeliers verkochten vorig jaar voor 61 miljard dollar aan producten en diensten via e-commerceplatform Shopify. Het bedrijf zelf realiseerde daarmee een omzet van 1,6 miljard dollar, een toename van 47 procent ten opzichte van 2018.

De verwachting voor het nu lopende jaar is dat Shopify met zeker dertig procent zal groeien tot een omzet van 2,1 miljard dollar. Daartoe investeert het bedrijf van CEO Tobias Lütke (foto) in vertalingen van zijn dienst voor nieuwe landen, in internationale reclamecampagnes van zijn merk en in groothandelsdiensten zoals zijn eigen fulfillmentdiensten.

Gisterenavond maakte de onderneming de financiële cijfers over het vierde kwartaal bekend en daarmee ook over heel 2019. Daaruit komen deze ontwikkelingen naar voren.

Zonder bijzondere, eenmalige lasten boekte de onderneming een jaarwinst van 34 miljoen dollar.

In de komende vijf jaar zal de leiding nog aanzienlijk blijven investeren in de bouw van zijn fulfillmentnetwerk. Het fulfillmentnetwerk ging live in het tweede kwartaal van 2019 en handelde tot nu toe een miljoen orders af. Dat richt zich met name op de Noord-Amerikaanse markt. Daar wordt Shopify gezien als een onafhankelijk alternatieve partij voor handel via Amazon, die zeker daar een dominante speler is.

“De fulfillmentindustrie verschuift van dozen naar pallets”, aldus CCO Harley Finkelstein in de toelichting op de cijfers. Zijn bedrijf wil een basis leggen om de bijbehorende volumespurt te ondersteunen voor zijn klanten.

Foto: Collision Conf (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond