Deel dit artikel
-

Omzet zakelijke telecommarkt blijft dalen

De omzet op de zakelijke telecommarkt in Nederland blijft dalen, in het derde kwartaal van 2017 met bijna 9 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

De belangrijkste oorzaken zijn een mix van omzetverlies bij mobiel, vaste telefonie en data. KPN blijft desondanks de grootste aanbieder met ruim 50 procent marktaandeel.

De omzet uit zakelijke telecomdiensten daalde in het derde kwartaal van 2017 met 8,9 procent naar 669 miljoen euro in het derde kwartaal van 2017, vergeleken met 734 miljoen euro in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Mobiele diensten zorgen nog altijd voor de meeste omzet, maar de meeste groei zat verrassend genoeg in vast breedband.

Ook al levert de combinatie van T-Mobile/Tele2 een derde groter speler op, het gecombineerde marktaandeel van bijna 11 procent blijft nog ver achter bij nummer twee VodafoneZiggo.

Dit bericht is 8 keer gedeeld

1 Reactie

Willem

niet vreemd dat KPN terrein verliest naast de verandering in de markt. Verplichte overstap naar VOIP ivm stopzetten ISDN met als gevolg grote prijsstijging

Maar ook een zeer slechte klantenservice, misschien wel de slechte in de telecombranche. Dat wil zeggen geen enkele bericht/reactie etc van de ordermanager (dus nadat je al een bestelling voor KPN Een (= VOIP) geplaatst hebt.
Service winkel waar niemand maar ook iets weet / kan van KPN Een …

Uiteindelijk de order maar geannuleerd!

Prijswijziging door VOIP :

Prijs VOIP per lijn 12,50 in 2017 nu 13,50 in 2018
internet als onderdeel van VOIP nu 60,- per maand (was 42,50 voor ISDN)
maandelijkse porteringskosten voor bestaande lijn van 1,- ( is nu gratis bij ISDN) ( en nog veel erger tijdens het bestelproces van KPN Een online is dit gratis)

alle bedragen excl. BTW zakelijke afdeling

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond