Deel dit artikel
-

Onderwijsprofessionals werken steeds vaker vanuit de cloud

Ruim 47 procent van de Nederlandse onderwijsprofessionals denkt dat zijn of haar onderwijsinstelling binnen vijf jaar volledig vanuit de cloud werkt. 38 procent van de ondervraagden doet dit nu al, zo blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten door PanelWizard liet uitvoeren onder 615 onderwijsprofessionals.

Nederlandse onderwijsprofessionals blijken erg enthousiast over cloudimplementaties. Zo geven twee op de vijf ondervraagden aan meer in de cloud te willen werken. Waar bijna de helft van de mannen graag meer in de cloud werkt, is dit bij vrouwen in slechts twee op de vijf gevallen zo. Onder zestig-plussers ligt het percentage van de mannen (53 procent) zelfs twee keer zo hoog als bij de vrouwen (19 procent).

Voordelen van het werken in de cloud is dat je altijd en overal bij je documenten kunt, waardoor je thuis gemakkelijk lessen voorbereidt en nakijkwerk doet. Ook vermindert het de mailwisseling tussen docenten, doordat ze in gedeelde bestanden werken.

Bijna de helft van de respondenten verwachtdat het ook veilig is om als school alles in de cloud te zetten.

Van alle ondervraagde onderwijsprofessionals die (deels) in de cloud werken, zegt een kwart hierdoor meer tijd over te houden voor leerlingen. Met name jonge onderwijsprofessionals (onder de dertig) zijn deze mening toegedaan.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sjoerd - Hoge School

Leuk artikel en goed om te zien dat het zo omarmd wordt! Studenten zijn er vaak al aan gewend waardoor de uitwisseling van documenten aardig is verbeterd. Ik zou wel aanraden om het gebruik van de cloud in het onderwijs te faciliteren. In ieder geval eentje met de data in Nederland (Europa). Wij gebruiken https://vboxxcloud.nl/ ik ben benieuwd hoe andere collega’s het doen!

bert

De Macbook is misplaatst. Volgende keer foto van 3kg HP plastic met karig 1440×900 display.
Alle scholen waar ik kom zijn aan de Office 365, maar de leerlingen moet je erop sleuren. Die lopen allemaal met Whatsapp, Discird, dropbox of in beste geval met docs te werken, maar 365/teams is veel beter en met juiste verwerkersovereenkomst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond