Deel dit artikel
-

Onderzoek naar digitale bureaus in Nederland gestart

Managed hostingprovider True is in samenwerking met branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA) en online uitgeverij IDG een onderzoek gestart naar de huidige staat van digitale bureaus in Nederland.

Men wil in kaart brengen hoe het ervoor staat met het rijkgevulde landschap van digitale bureaus in Nederland. In het onderzoek wordt onder andere gevraagd naar de verwachte groei, aantal personeelsleden, de relatie tussen klant en opdrachtgever, technologie & innovatie, interne efficiëntie en binding en behoud van digitaal talent.

Aan het onderzoek doen ruim 100 digitale bureaus mee. Deze bureaus houden zich bezig met (een combinatie van) disciplines zoals strategie en advies, branding & identiteit, UX/UI-design, development of online marketing.

Over het algemeen zijn de bureaus betrokken strategie en ontwikkeling van digitale producten en diensten zoals websites, e-commerce-omgevingen en (SaaS-) applicaties. Zij werken doorgaans samen met middelgrote bedrijven tot grote ondernemingen.

In het onderzoek is ook uitgebreid aandacht voor inzet van technologie zoals voice search, augmented reality, kunstmatige intelligentie, machine learning, Internet of Things, chatbots en de fundamentele technologie die hierbij belangrijk is, zoals (public & hybrid) cloud, continuous integration & development, Kubernetes en containertechnologie.

Een andere belangrijke trend die onderzocht wordt heeft te maken met het vinden en behouden van bekwaam digitaal talent. Branchevereniging Dutch Digital Agencies onderstreepte deze uitdaging dit jaar bij de presentatie van de jaarcijfers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Daniël Maekus - ClickValue en Netprofiler

“True” en de “Dutch Digital Agencies”? Sorry, maar hoe is het mogelijk dat ik jullie niet direct kan plaatsen?

Nou, ik ben benieuwd naar de vraagstelling en de vragen. Lijkt me mooi om aan deel te nemen en ik ben benieuwd naar de resultaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond