Deel dit artikel
-

Onderzoeker: Twitter-deal gaat naar lagere prijs

De Twitter-deal kan als gevolg van het negatieve marktsentiment onder druk komen. Een invloedrijk financieel onderzoeker verwacht dat Elon Musk de koopprijs met succes kan heronderhandelen.

“We zien een significante kans dat de deal uiteindelijk op een lagere prijs wordt gesloten”, stelt ‌oprichter Nathan Anderson van Hindenburg Research. Dat is een investeringsonderzoeksbureau met een focus op activistische short-selling.

“Als Elon Musks bod van de markt zou verdwijnen dan zou Twitters koers met de helft kunnen dalen ten opzichte van vandaag”, bepleit Anderson.

Hij stelt verder dat beurskoersen in de volle breedte van de markt bijna twintig procent zijn gedaald en dat Twitter recent tegenvallende financiële resultaten publiceerde. Daar komt bij dat investeerders die meegaan in de deal profiteren van een lagere waardering. Musk hoeft minder geld te lenen en Twitter loopt dus een lager financieel risico.

Twitters bestuur ging al akkoord met Musks overnamebod. Anderson concludeert daaruit de leiding dat een beter scenario vindt dan de beursnotering aanhouden. Impliciet staan ze bij een heronderhandeling van de deal al 1-0 achter. De kans dat een andere partij Musk wil pareren wordt klein geacht.

Hindenburg Research is geen activistische belegger, wel een kritisch analist die profiteert van koersdalingen. Het bedrijf prikte in 2020 de zeepbel rondom vrachtwagenfabrikant Nikola nog door. “Fraude”. De CEO vertrok. De koers is sindsdien met tachtig procent gedaald.

Foto: Sue Thompson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond