Deel dit artikel
-

‘Online diensten voorzien in mediabehoefte’

Nederlanders maken vooral gebruik van online diensten om in hun mediabehoefte te voorzien. Zo kijken bijna vier op de vijf Nederlanders digitale televisie en speelt ruim driekwart van de gamers vooral games online. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder duizend Nederlanders.

Alleen het luisteren naar radio wordt door meer dan de helft van de Nederlanders nog ‘traditioneel’ via de ether gedaan. Vooral Nederlanders ouder dan 35 jaar luisteren muziek op de radio via de ether. Onder jongeren is het percentage dat muziek via streamingdiensten zoals Spotify of Deezer luistert aanzienlijk hoger: 20 procent van de respondenten jonger dan 25 jaar luistert meestal op deze manier naar muziek.

Digitale televisie heeft zijn plek veroverd in de Nederlandse huiskamer: 78 procent van de respondenten kijkt digitale televisie. Netflix en andere streaming-diensten zijn nog geen gemeengoed als belangrijkste manier om televisie te kijken: in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar is dit bijvoorbeeld onder 3 procent populair. Televisie kijken via een analoge verbinding heeft de voorkeur onder 12 procent van de Nederlanders, vooral bij respondenten ouder dan 45 jaar is dit de eerste keus.

Online gamen wordt voornamelijk op een tablet gedaan, gevolgd door de pc. Het spelen van games op de smartphone staat op de derde plek. Opvallend is dat Nederlandse vrouwen vaker gamen dan mannen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond