Deel dit artikel
-

Online gokbedrijven krijgen waarschuwing voor reclamebeleid

Drie houders van een online kansspelvergunning hebben een waarschuwing gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa) vanwege hun reclamebeleid.

De Ksa kwam er op basis van beleidsstukken achter dat zij van plan waren om te adverteren op onder andere de website van Donald Duck, het YouTube-kanaal TeenTok en rondom tv-familieprogramma’s zoals MarbleMania. Zij moeten het reclamebeleid per direct aanpassen om handhaving te voorkomen. Eén vergunninghouder paste het beleid inmiddels conform de opmerkingen van de Ksa aan.

Bij zeven andere aanbieders werden minder ernstige afwijkingen van de wet geconstateerd, maar ook zij moeten maatregelen treffen. Bij één aanbieder kon de Ksa zich beperken tot een aanbeveling.

De bescherming van kwetsbare groepen zoals minderjarigen, jongvolwassenen of probleemspelers is een prioriteit voor de Ksa. Zij zijn extra gevoelig voor kansspelverslaving en mogen kansspelreclame daarom niet onder ogen krijgen. De wet stelt hier strenge eisen aan. Ook als reclame wordt uitbesteed, blijft de vergunninghouder verantwoordelijk.

Boetes zijn niet uitgesloten als er overtredingen worden geconstateerd.

Foto Javon Swaby via Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond