Deel dit artikel
-

Online omzet Blokker verdubbeld

De winkelketen Blokker meldt een forse groei van de webshop-omzet tot 52 miljoen euro in 2011. Daarmee is er sprake van een verdubbeling.

De concernomzet is met 2,7 miljard euro gelijk gebleven, wat betekent dat een deel van de omzet naar online is gegaan.

Het detailhandelsconcern Blokker Holding, met 14 winkelformules actief in elf landen in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen & Tuin, heeft in het afgesloten boekjaar 2011/12 (eindigend op 28 januari 2012) een nagenoeg gelijke omzet gerealiseerd van 2,7 miljard, wat betekent dat een deel van de omzet naar online is gegaan.

Volgens bestuursvoorzitter Roland Palmer hebben de meeste van de winkelketens nu een sterke online propositie (‘clicks’) naast de traditionele folders (‘flips’). “Wij streven naar de ideale combinatie van ‘bricks, clicks en flips’.”

De netto concernwinst kwam uit op 128,1 miljoen euro.

Het beeld van de huishoudformules in het buitenland was wisselend: Blokker vertoonde een goede ontwikkeling in België, terwijl Casa sterke tegenwind ondervond, in het bijzonder in Frankrijk en Zuid-Europa waar de economische omstandigheden erg moeilijk waren.

In de sector Speelgoed hadden Bart Smit en Intertoys te maken met moeilijke marktomstandigheden in Nederland. In het buitenland heeft Maxi Toys het duidelijk beter gedaan dan de speelgoedmarkt. Online werd in alle landen een aanzienlijke omzetgroei gerealiseerd.

Een voorspelling voor 2012 is volgens Blokker op dit moment moeilijk te geven.

Deel dit bericht

4 Reacties

Oli4B

Dat was dus 1 procent van de omzet en is nu 2 procent van de omzet. Wow!

Pieter

En wanneer ga jij 52 miljoen euro verdienen?

Jeroen Bos

Kun je nagaan als ze écht online van start gaan. De gemiddelde website in het concern blinkt nog niet uit in merkbeleving en usability. Als daarnaast dan ook nog eens grondig nagedacht wordt om cross-channel mooie assortiments extensies neer te zetten, dan kunnen al die mooie (winkel)merken optimaal worden benut. Gas geven maar zeg ik!

TvdH

Lees het persbericht nog eens. De webomzet van het Blokker concern (14 formules) is gegroeid naar 52 miljoen; de omzet van Blokker.nl is verdubbeld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond