Deel dit artikel
-

Online omzet in juli 15,4 procent hoger

De online omzet was in juli 15,4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 14,8 procent meer omgezet, zo meldt CBS. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 16,3 procent.

In totaal heeft de detailhandel in juli 3,4 procent meer omgezet dan in juli 2018. Het verkoopvolume was 2,3 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

De winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseerden in juli de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in recreatie-artikelen en de winkels in schoenen en lederwaren was hoger dan een jaar eerder. De drogisterijen, de kledingwinkels en de winkels in consumentenelektronica en witgoed hebben in juli minder omgezet.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Johan

Wat ik me bij deze berichten afvraag is hoe deze cijfers zijn opgebouwd, en met name de verkoop van externe verkopers op bijvoorbeeld bol.com. Rekenen zowel partners als bol.com zelf de omzet voor 100%, of doet Bol die bijvoorbeeld voor 10% en de seller zelf voor de overige 90?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond