Deel dit artikel
-

Online schoenwinkel Omoda start online warenhuis

Het Zeeuwse schoenenbedrijf Omoda start eind oktober met een zestal retailpartners een online warenhuis onder de naam Luccy. Het concept staat los van Omoda.nl en focust zich op alleen op de Nederlandse markt.

“We richten ons hiermee net als bij Omoda op het midden en hoge marktsegment”, aldus Wilhelm Verton, die als algemeen directeur verantwoordelijk is voor de online activiteiten van Omoda.

Het assortiment van de webshop zal naast schoenen ook kleding, sportartikelen, tassen, parfum, lingerie en aanverwante accesoires bevatten. Ondanks dat het nieuwe online warenhuis losstaat van Omoda.nl, maakt het bedrijf hiermee eenzelfde soort move als de Duitse concurrent Zalando dat naast schoenen, ook al enige tijd online kleding verkoopt. Verton ontkent dat de komst van het online warenhuis een reactie hierop is.

Luccy.nl betreft een samenwerking tussen Omoda.nl, Xsarus.nl, Travelbags.nl, Voorwinden.nl, Drogisterij.net, Daka.nl en After-eden.nl. “Hierdoor wordt het mogelijk om niet alleen onze schoenen, maar ook de bijpassende outfit aan te schaffen”, aldus Verton.

Alle producten uit de webshop zullen decentraal worden verstuurd. Eventuele retouren zullen  centraal worden afgevangen. De website Luccy.nl is momenteel nog niet actief.

Het oktobernummer van Emerce, dat vandaag verschijnt, bevat een uitgebreid gesprek met Wilhelm Verton over onder meer de off- en online ambities, de strategie (in zowel Nederland als daarbuiten) en social shopping.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bernt

Ben benieuwd of Zalando dit ziet als een serieuze bedreiging! Lijkt me een degelijke poging in ieder geval!

Carolien

Slimme zet om zo meer assortiment beschikbaar te hebben voor consumenten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond