Deel dit artikel
-

Online zwendel neemt toe

Gebruikers van veilingsite eBay worden geconfronteerd met steeds slimmere vormen van fraude. De nieuwste truc heeft te maken met zogenoemde escrow-diensten waarvan kopers gebruik kunnen maken. Een escrow-dienst houdt het geld van de koper vast totdat de goederen geleverd zijn.

In de afgelopen weken zijn via eBay goedkope computers aangeboden waarbij telkens werd verwezen naar het adres escrwoeu.com, een site die sprekend leek op de bonafide escrow-dienst escrow.com . Een koper van een Apple PowerBookG4 ontdekte tijdig dat de domeinnaam escrwoeu.com nog maar enkele dagen oud was en er nogal wat spelfouten op de site stonden. Escrwoeu.com is inmiddels uit de lucht.

Het is, zo blijkt uit reacties van gebruikers in gebruikersforums over online veilingen, het topje van de ijsberg. Hoewel eBay zelf zegt dat het met de fraude wel meevalt – zo zou 1 procent van de veilingtransacties een frauduleus karakter hebben – neemt het aantal klachten over online zwendel sterk toe. Zo meldt een andere eBay koper dat hij een computer kreeg aangeboden die tijdens een zending van Federal Express was onderschept.

eBay hoopt met de identificatietechnologie van VeriSign de online veilingen betrouwbaarder te maken en fraude tegen te gaan. Verkopers zullen zich in de toekomst moeten kunnen identificeren.
In Nederland neemt vooral het aantal klachten over inbelsoftware toe, programma's die de verbinding met de Internetprovider afbreken en bellen met een duur betaalnummer, soms zelfs in het buitenland. Het gaat daarbij vooral om sexsites. Vaak weet de gebruiker niet eens dat er software op de pc komt te staan. In een aantal gevallen is de verbinding niet verbroken of wordt in de huiscentrale de verbinding in stand gehouden, ook al is de computer zelf uitgeschakeld. Gebruikers zeggen voor honderden en soms duizenden euro's te zijn gedupeerd.

Dick Westendorp, voorzitter van de Stichting Informatiedienstencode – die door de wetgever is aangewezen als toezichthouder op 0900-, 0906- en 0909-diensten – constateert dat het aantal klachten over dergelijke programma's de laatste tijd fors is gestegen. "We weten alleen niet of dit door de vele publiciteit komt. In elk geval is het fenomeen bij velen bekend."

In mei is bij de STIC al eens een klacht behandeld over het bedrijf Internetswitch BV uit Rosmalen, dat zogenoemde ConnectSwitch betaalsoftware op de pc installeert. Daarbij bleek dat niet voor elk gebruik van de site het tarief in beeld is gebracht, hoewel het bedrijf zelf zegt dat de bezoeker via een pop-up scherm steeds het tarief krijgt te zien en het bedrag dient te valideren. Eenzelfde klacht werd ingediend tegen Legend Productions uit Vlaardingen. De laatste weken richten de klachten zich vooral op bedrijven IP Tower uit Rijswijk en Tintel uit Oude Tonge. De klachten zullen de komende maanden in behandeling worden genomen. Als de klachten gegrond zijn, kunnen de lijnen zelfs worden afgesloten, maar volgens Westendorp van STIC is dat tot op heden nog niet voorgekomen.

Deel dit bericht

61 Reacties

Klaas van der Wal

Een andere truuk die gebruikt wordt is de volgende (zelf diverse keren tegengekomen op eBay in de afgelopen weken, gelukkig niet ingetuind): Een dure digitale camera wordt voor een spotprijs op eBay gezet. Lokatie: Nederland. Prijs in Australische Dollars. De gebruikersnaam van de verkoper is compleet nieuw. E-mail gestuurd aan de verkoper met de vraag wat de verzendkosten zijn en of hij Escrow accepteert. Antwoord komt binnen via een email adres van een Franse webmailprovider. Uit het ip-nummer in de mailheaders blijkt dat de verzender van het bericht in Roemenie zit. Hij zegt het geld snel nodig te hebben en kan daarom geen escrow accepteren. Verder accepteert hij voor de betaling alleen Western Union Money Transfer. Hij zal de camera na betaling opsturen en het UPS trackingnummer emailen. Na een replay mail van mij waarin ik vertelde dat ik, bij een transactie met een dergelijke som geld met een nieuwe ebay-verkoper die als lokatie Nederland neerzet maar in Roemenie blijkt te zitten, toch echt alleen via escrow wilde handelen werd de veiling ineens gecancelled.

Armand Dirks

Een goed voorbeeld van zovelen die te lezen zijn op {internet-fraude.nl; http://www.internet-fraude.nl }. Heb je ervaring zet deze dan daar op het messageboard. Daarmee zijn andere potentiele gedupeerden gewaarschuwd.

peter v

Ook per sms dit soort praktijken: ik ontving het bericht "iemand vindt jou leuk en heeft ons jouw nummer achtergelaten. wil je weten wie je geheime aanbieder (sic) is? bel snel 0909 …(nummer), 0,70 euro/min. stopsms.com" Na een kort zoekrondje bleek er in Duitsland al veel over gediscussierd te zijn, de conclusie was dat je beter niet kunt bellen want het ging om fraude. Op Nederlandse pagina's is er nog niets over te vinden. Weet iemand van Emerce misschien hoe precies de vork in de steel zit met deze verdachte actie?

Sven

Vandaag 11 sept kreeg ik inderdaad een sms met de tekst iemand vind je leuk en vervolgens een nummer. Hier krijg je eerst een verhaal van 5 min. en vervolgens is er niemand die jouw nummer heeft opgegeven maar je moet zelf iemand opgeven. Een grote zwendel dus kijk uit.

Peer

Zojuist hebik de volgende SMS ontvangen: Er is iemand die een blinddate met je wil en heeft jouw nummer bij ons achtergelaten Bel met 09090400383. Het nummer van de berichtencentrale: +919892003322 tijdstip 22.53.48 terwijl het pas 19.30u. was. De SMS is ondertekend met http://www.stopsms.com. Site gechecked maar bestaat niet meer!

Roksx

Ik kreeg ook net zo'n sms-je. Omdat ik met een kaart bel moet ik altijd op mijn kosten letten, dus besloot ik eerst maar de url na te gaan. Toen dat niets opleverde deed ik een search op het telefoonnummer. Weer niets, maar een search op stopsms bracht mij hier. Ik vraag me af hoeveel mensen zo'n ding al hebben ontvangen.

Janwillem Top

Ik heb eveneens een berichtje gekregen dat iemand mij leuk vind van +319092255568. Beetje stom trouwens dat geloof je toch niet? Je stuurt toch ook geen liefdesbrief zonder postzegel? Trappen we dus niet in. Even zoeken op internet en kwam hier uit. Het is trouwens slim dat ze in het SMSje zetten http://www.stopsms.net, deze site werkt wel. Je zou bijna je nummer invullen. Ik had als verzend tijdstip 1900 uur terwijl het pas 1600 uur is. Ik heb niet gebeld maar het lijkt me typisch geval van fraude.

sandra

zo'n sms heb ik ook gehad en ik ben _wel_ zo stom geweest om mn nr bij de stopsms site in te vullen. Te laat bedacht ik me dat dit natuurlijk een truuk is. Wat nu? Weet iemand dat?

Dirk

Zwendel op internet loopt inderdaad de spuigaten uit. Buiten de gevallen die hier worden beschreven wordt ook driftig misbruik gemaakt van datingsites om mensen op te lichten. {Datingbedrog.nl; http://www.datingbedrog.nl } waarschuwt al 2* jaar tegen dit soort oplichters. Ga er maar eens kijken, de schrik slaat je om het hart, niemand is veilig. Wij beschrijven de gebruikte taktieken en manieren die worden gebruikt, onder het motto Maak NOOIT geld over naar iemand die je niet kent.

Petertje

Ik ben ook geslalked. Bij mij luidde het bericht: "Iemand die JIJ kent, probeerd jet te bereiken via onze dating service!!! Vind uit wie, bel 09090444286!!! http://www.stopsms.com. 0,7EUR/min" (zoek de 3 taalfouten) Dit telefoonnummer is geregistreerd door "MEDIAIR CONNECT MC B.V." uit Tilburg. Hier kun je achterkomen via http://www.belfabriek.nl. Op http://www.stopsms.com moet je natuurlijk helemaal je nummer niet invullen. Eigenlijk nergens op internet.

C Verhagen

Mij is hetzelfde overkomen als bovenstaande, waardeloos en ontzettend irritant, kan je ervoor zorgen dat er geen van die berichten meer komen eigenlijk?

Sacha Prins

Online zwendel neemt inderdaad toe. Maar feit is dat zwendel in zijn algemeenheid heel erg aan het toenemen is. Oa. banken en haar consumenten worden worden keer op keer via nieuwe truuken gedupeerd, niet zo lang geleden stond in de kranten een artikel over spook-afboekingen via pinautomaten in het buitenland (zonder dat de pinpas ontvreemd was), of een artikel over de truuken die zwendelaars bij geldautomaten toepassen (bijv. lijm in de gleuf van de automaat), en de creditcard fraude (al dan niet via diefstal) is ook niet van de lucht. Ik denk dat de online zwendel een aardige afspiegeling van de zwendel in de maatschappij is. Er zijn georganiseerde bendes (veel oostblok) bezig om de mensen die wat hebben daarvan te beroven, en ze gebruiken daarvoor gewoon het systeem wat hier voorhanden is, wat ze goed afgaat. De politie wordt overstelpt met aangiftes van mensen die niet goed weten wat ze overkomen is maar die wel getild zijn voor honderden of duizenden euro's. Ik denk dat dit een bijeffect van de zgn. 'globalisering' is. Vroeger werd je getild op vakantie, of door een ambulant verkoper, nu wordt je getild door iemand achter een PC in het oostblok of Azie. Zo wordt het 'systeem' (wat blijkbaar niet opgewassen is tegen die globalisering) van binnen zorgvuldig uitgehold.

michiel

Ik kreeg dit sms'je ook. Wat ik me nu afvraag is hoe de afzender uberhaupt aan mijn telefoonnummer komt. Verkopen de telecomaanbieders deze nummers of iets dergelijks? Ik sta namelijk in geen enkele directory vermeld en heb, naar ik me kan herinneren, mijn telefoonnummer nog nooit via internet verzonden. Heeft iemand een verklaring?

Eddie

Ik kreeg hem net ook (2e keer al), is er ergens een instantie waar je aangifte kan doen van deze oplichting en waar ze er ook nog iets aan doen?

Leo

Als je lid bent van de consumentenbond kan je het daar eens proberen. Van strafbare zaken kan je altijd aangifte doen op het politiebureau.

Michiel

Ook ik ben slachtoffer geworden van de zwendel praktijken van stopsms.com. Een collega waarschuwde me al om niet te bellen omdat het één grote oplichterij is. Snap het trouwens toch al niet waarom men uberhaupt naar dit soort nummer belt voor * 0.70 per minuut. Om terug te komen op de vraag van mijn naamgenoot Michiel die vraagt hoe men aan zijn nummer is gekomen is hier een mogelijke optie. In de online telefoongids van KPN staat mijn mobiele nummer vermeld. Voor deze vermelding heb ik echter nooit mijn goedkeuring gegeven, ook niet bij het afsluiten van mijn contract o.i.d. Blijkbaar zijn er dus gewoon databases gratis of tegen betaling beschikbaar met een lijst van mobiele telefoonnummers.

robert

Over Zwendel gesproken, wat dacht je hiervan; "Hello,Your Backup.com account is due for renewal for the next year of service or dueto be billed for a recent service upgrade. When attempting to run the charge through, using the credit card on record, it failed." Dit bedrijf, backup.com presteert het om te proberen mijn creditcard gegevens die ik in vertrouwen heb gegeven te gebruiken voor een verlenging van de termijn zonder dat ik daar toestemming voor gegeven heb! Het gaat hier om zo'n 200 Euro. Gelukking was mijn creditcard inmiddels verlopen. Vervolgens sturen ze ook nog even een mailtje om te zeggen dat ik de gegevens moet vernieuwen; "you will need to verify and/or update your credit card information. Below are directions on how to correct your creditcard information" Het gaat dus ook nog om vertrouwelijke gegevens die op de servers van Backup.com staan. Niet doen dus!

Rob Paulich

Wilde info van Tintel, vrijwel tegelijk las ik dit artikel dus ben ik eens op onderzoek uitgegaan. Blijkt dat er een klacht is geweest maar daarvan is de uitspraak dat de klacht ongegrond was. Ik vraag me nu af of Tintel wel of niet een betrouwbaar bedrijf is. Dit artikel doet vermoeden dat er flink wat mis is bij o.a. Tintel. Het bedrijf zelf zegt nergens van te weten. De STIC geeft geen enkele informatie en verwijst naar hun website waar dus alleen die ene afgewezen klacht staat. Wat moet ik als consument nu geloven? In ieder geval dragen Emerce en de SIC geen oplossingen aan maar wakkeren wel de onrust aan. Het zou goed zij als je ergens vraag en antwoord kon krijgen en er niet steeds luchtballonnetjes worden losgelaten waarvan ik als consument alleen maar verwarder wordt. Een beetje meer diepte kan geen kwaad lijkt mij, zeker als de reputatie van bedrijven op het spel staat waar mensen als u en ik werken.

Joseppe Ortano

Nou ik word ook bestookt met die fraude sms-jes, wat ik niet kan begrijpen is dat ze daar niets aan kunnen doen. Ook als je met KPN belt, we kunnen er niets aan doen hoor je, of is het dat de KPN er ook nog wat aan kan verdienen. Maar technisch is het echt wel mogelijk, via justitie kunnen deze oplichters ook aangepakt worden, maar weer, dat heeft geen prioriteit, en er is geen geld voor. Helaas is het praktisch niet mogelijk om achter de verzender te komen, dan zouden de benadeelde eens aktie kunnen ondernemen, met wel of geen vervolging dan door justitie. Eigen rechter spelen mag niet in Nederland, maar wie beschermt ons dan! Ik denk dat een optie is als dit aan de gang blijft je abonement op te zeggen bij KPN of wie dan ook. Als we dat allemaal doen, gaan ze er MISSCHIEN wat aan doen.

Niek Wellink

Ik heb zelf een aantal SMS-Spamberichten gehad van hetzelfde soort. Uit frustratie dat dit kan ben ik eens wat rond gaan neuzen. Conclusies:- Het is blijkbaar mogelijk om zonder enig traceerbaar adres of dergelijke domeinen te registreren (zoals stopsms.com)- Registratie van 0909 nummers is beter geregeld. Zo kun je er achter komen dat je mobiele nummer nu vogelvrij is, aangezien een of andere Duitser hier doodleuk mee aan de haal kan gaan… —————–STOPSMS.COM is eigendom van een onduidelijke firma op Mauritius, servers in Engeland etc.Zie ook {hier; http://www.checkdomain.com/cgi-bin/checkdomain.pl?domain=stopsms.com }. En STOPSMS.NET is al helemaal {onduidelijk!; http://www.checkdomain.com/cgi-bin/checkdomain.pl?domain=stopsms.net }. Beide STOPSMS-domeinen zijn overigens geregistreerd door ene rtv_sunce@hotmail.com… toevallig? Ach, dat mailadres zal waarschijnlijk ook niet bestaan. Dus dan de telefoonnummers maar: 0909-0400383 Toegekend aan NOVA D.O.C. GMBH. 0909-2255568 Toegekend aan NOVA D.O.C. GMBH. Enig zoekwerk via Google levert op: een Duitse telecommunicatie {firma; http://www.novadoc.de }. Geregistreerd door ene Christian Tomic uit Duesseldorf. Zie ook {hier; http://www.checkdomain.com/cgi-bin/checkdomain.pl?domain=novadoc.de&format=no }.

Mink Hoexum

Ook ik heb al meerdere van deze SMS-jes ontvangen en vind het zeer hinderlijk. Ik heb een (geporteerd) KPN nummer, en heb nu een abonnement bij O2. Het viel me op, al voor de laatste mededeling gelezen te hebben, dat KPN eerder samen met SPAM-sms werd geassocieerd. Ik sta echter niet in het (on-line) telefoonboek vermeld en ik heb nooit mijn mobiele nummer op 'duistere' sites op internet ingevuld en het alleen via e-mail verzonden aan vrienden. Verder heb ik ook de genoemde website (stopsms) bekeken en de verleiding mijn nummer in te typen weerstaan. Het viel me op dat de site alleen voor Duitse nummers werkt. Nadere informatie over het bedrijf Mediair Connect MC B.V. uit Tilburg is op internet zo niet te vinden, behalve dan dat het een carrier select bedrijf is die het nummer 1643 gebruikt en zelf niet in de on-line KPN telefoongids staat vermeld. Heeft iemand nog ideeën om dit soort praktijken een halt toe te roepen? Het uitrusten van mobiele telefoons met de mogelijkheid om nummers te blokkeren misschien?

Edwin

Even een reactie wat betreft het vergaren van de 06 nummers. Een andere mogelijkheid is het bellen van commerciële diensten als treiterbabe, sexlijnen, big-brother en alle andere ongein, zonder blokkering van de nummerweergave. Het beste is uiteraard deze flauwekul lijnen niet te sponsoren en dus niet te vereren met een telefoontje. Mocht je dit toch niet kunnen laten, blokker dan in ieder geval je nummerweergave.

Rob

Het merendeel over deze spam sms'en is hierboven al geschreven. Ook ik ontvang ze regelmatig en ben dus ook op zoek gegaan naar stopsms.com. Je krijgt nu een of andere engelse Startpagina van Iwebland.com te zien. Ik denk dat massal abonnementen opzeggen wel zinvol maar niet uitvoerbaar is. In elk geval kan ik mijn zakelijke telefoon niet missen. Massaal klachtenmails sturen naar onze providers en vragen om blokkeringssoftware lijkt me een meer uitvoerbare oplossing.

Rob

In navolging van mijn eerdere reactie van vandaag heb ik een concept klacht mail hieronder geplaatst. Laat iedereen die last heeft van spam sms'jes dit naar zijn provider sturen. Wel even aanpassen aan de naam van de provider. RD Geachte heer mevrouw, Ik ontvang regelmatig spam sms'en met het verzoek terug te bellen naar een nummer dat begint met 09090400xxx.Ik heb niet gevraagd om dergelijke mail en wens het op mijn zakelijke telefoon ook niet te ontvangen. Dat ik niet de enige ben die hier last van heeft blijkt uit de reacties op de volgende website: http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Industrie/14080.html  Het merendeel van de telefoongebruikers vraagt om een oplossing in de vorm van blokkering van dit soort nummer. Ik denk dat u een dergelijk verzoek eens in overweging zou moeten nemen. Zoals je zelf voordeelnummer in kunt stellen kun je ook zelf blokkeringen instellen. Ik weet dat KPN geen boodschap heeft aan de boodschap, en goed verdient aan de sms'jes en aan mensen die de 09090400 nummers bellen, maar het maakt KPN wel impopulair. Historisch gezien zijn er al precedenten. Uiteindelijk is na veel druk vanuit o.a. de consumentenorganisatie zijn ook de brievenbusstickers ontstaan waarop consumenten kunnen aangeven dat ze niet al die reclame in de bus willen een ook de (ter ziele gegane) DMS heeft het doel om consumenten te vrijwaren van opdringerige en niet gewenste reclame. Hier ligt nog een belangrijke taak voor KPN. Met vriendelijke groet,

Jonas

Even een korte reactie: die stopsms fraude kan toch ook naar willekeurige nummer reeksen bulk-SMSsen? Alle nietbestaande nummers kaatsen af, en onze nummers zitten in de reeksen.

hester

Rob allereerst bedankt voor je standaard klaagmail, ik ga hem straks versturen want ik wordt ook door het nummer 09090400*** belaagd. Ik zat te denken, bij ons is het begonnen toen ik gebruik gemaakt heb van de gratis sms mogelijkheid op het internet, n.l. die op {smscity.nl; http://www.smscity.nl/ }, dan verder denkende: zouden we bij hen dan in de string van de te versturen "bulk"sms-jes zitten, ik heb toen een sms-je naar het mobieltje gestuurd waar nu die spam-sms op komt. Geen idee wie dat dan precies zijn, dat moet ik nog uitzoeken, maar allereerst wil ik weten of jullie ook van die dienst gebruik gemaakt hebben.

joke

Hester, ik heb nu 2 keer zo'n sms-je van stopsms.net gehad. Ik heb me bij geen enkele dienst aangemeld met mijn telefoonnummer dus ik weet niet of het daarvan komt… Weet iemand of het ontvangen van deze sms-jes geld kost? Ik weet namelijk nooit hoeveel beltegoed ik heb en als er dan weer zo'n sms-je komt weet ik niet of dat mij wat kost. Ik ben wel zo stom geweest om mijn telefoonnummer op stopsms.net achter te laten maar tot nu toe is het bij 2 berichten (met veel taalfouten) gebleven. Ik hoop dat het nu over is. Er zijn al verschillende mensen met dit probleem bezig. (zie ook http://www.datingbedrog)

Frank

Ook ik heb zo'n sms'je gekregen van stopsms.com.Ik ben zo stom geweest om te bellen en naar dat gelul van die dame zelfs mijn nummer ingetikt. Na die tijd baalde ik daar behoorlijk van. Wat gaan ze nu met mijn nummer doen? En reken maar dat het beltegoed kost want ik heb nog geen 4 minuten gebeld maar opeens had ik nog maar 3! euro in plaats van 16!!!Ik baal hier behoorlijk van en ben benieuwd of de mensen die hier achter zitten ook opgepakt kunnen worden.misschien iets voor peter r de vries????

Manuel Regien

Ik zit zelf met een SMS-dienst van Lord of the Rings. Zag er allemaal vrij betrouwbaar uit "SMS nu LORD naar 4777"; mede omdat het ook gewoon op officieele posters e.d. gedrukt stond. Maar nu krijg ik om de paar dagen een 'herinnerings-SMS' die telkens (lijkt mij) 70 Eurocent pikken. Nu weet ik echter niet hoe ik dit ding kan stopzetten. En ik baal nogal omdat ik het via een mobieltje van mijn werkgever heb gedaan (stom, stom). Weet iemand hoe ik dit kan stoppen? Mijn email is: manuel_is_ares@hotmail.com Alvast ontzettend bedankt! Manuel

G4

Ondertussen zijn we een paar maanden verder en de sms-zwendel is nog steeds aan de gang. Niet dat KPN er veel aan kan doen. Heb gezien dat de sms inmiddels van diverse sms centrales kan komen in Europa. Heb zojuist eentje gekregen. Het enige vast gegeven is dat het uit Duitsland komt. (SMS CENTRALE +4560990999) Afsluiten van die 090x nummers lijkt me eigenlijk een betere oplossing, maar dat schijnt weer niet te kunnen. Ik zie een gat in de markt voor Nokia, Ericson, Sony en andere mobile fabrikanten, een mobiel met anti-spam-sms software erin. Kan je vervolgens weer voor 50 eurocent/min de nieuwste anti-spam-sms lijsten (woord voor scrabble?) gaan downloaden op je mobieltje. Zo worden we slim van ons geld ontdaan.

Janwillem Top

Ik heb eerder op dit Forum een post gedaan over SMSjes die ik kreeg. Ik heb toen als email adres:"Flauwekul@jwtop.com" opgegeven. Dit email adres heb ik voor de rest niet gebruikt. Maar wat gebeurt er nu? Ik krijg mail op dit adres. Zo kreeg ik vandaag een mailtje van een of andere bankdirecteur uit Zuid-Afrika die graag even mijn bankrekening en adres wil om te gebruiken voor een geldtransfer. Het zou mij echt honderduizenden dollars opleveren. Een stukje uit de mail:"Consequently, my proposal is that I will like you as a foreigner to stand in as thenext of kin to Mr. Richard Moss so that the fruits of this old man's labor will notget into the hands of some corrupt government officials. This is simple, I will likeyou to provide immediately your full names and address so that the Attorney willprepare the necessary documents and affidavits which will put you in place as thenext of kin. We shall employ the service of two Attorneys for drafting andnotarization of the WILL and to obtain the necessary documents and letter ofprobate/administration in your favor for the transfer. A bank account in any part ofthe world which you will provide will then facilitate the transfer of this money toyou as the beneficiary/next of kin. The money will be paid into your account for usto share in the ratio of 60% for me and 40% for you." Mijn email adres is dus op een of andere manier van deze site geplukt en staat ergens op een lijst. Ik kan me niet voorstellen dat iemand aan de hand van een dergelijk mailtje zijn adres en betalings gegeven stuurt, maar wees gewaarschuwd. Weet iemand waar ik dit soort pogingen tot fraude kan rapporteren? Groeten, Janwillem

Leo

Blijft een feit dat niemand nu eigenlijk weet of TinTel een onbetrouwbaar bedrijf is, ik zou het ook wel eens willen weten! Ik zit me af te vragen of de oplichter niet het bedrijf is dat de pagina's host en de bijbehorende link naar de dialer (of een versleutelde/gehackte versie) plaatst? Ik denk dat dat het is en dat de andere partijen er (waarschijnlijk) niet veel vanaf weten!

Rick

Ik heb nu al voor de 3e keer zo'n bericht gekregen… HOE KOMEN ZE AAN MIJN NUMMER :( Heb er nog nooit op gereageerd.Maar irritant is het echt wel!

Temba

REAGEER NIET OP DEZE BERICHTEN!!!!!Onder mijn bericht staat de site http://www.gspuk.org. Na de site bekeken te hebben, zeggen ze SMS-spam tegen te gaan.Maar een bedrijf kan na het ondertekenen van hun vertrouwelijksverklaring wel je nummer krijgen :-$ En zij zeggen dan dat het is om JOU niet te voorzien van die SMS-spam.Weet je wat ik denk… Juist door je op deze site in te schrijven, wordt je onderstelpt door SMS-spam.Tevens is dit een manier om je geld afhandig te maken. Dat telefoongesprek van 70 ct/min is niets waard.Vrijgezellen van Nederland!!! Laat dit bericht lekker gaan.QUIT THIS SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!

William

Ik heb ook een SMSje gehad van het volgende telefoonnummer: 334488 die gestuurd is met de volgende berichtencentrale: +111111111111 Met de volgende inhoud: Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie, bel 09090400383 http://www.gspuk.org 0.7Eur/min Nu ben ik zo dom geweest om op http://www.gspuk.org mijn telefoonnummer in te vullen!!! Wat moet ik doen???? HELP ME! William van den Hoorn

Geen spam meer

Ook ik heb deze sms al 3 keer ontvangen. Vanaf 29 september elke dag in het begin van de middag. Tijdstip dat het berichtje verstuurd is rond 17.05 uur. Dus klopt het niet met de nederlandse tijd.Ik denk dat mijn gsm nummer van de adressite van mijn werkgever is gehaald want daar staat hij op. Ik heb hem meteen laten verwijderen, want voor de rest sta ik nergens geregistreerd. Dit staat er in het berichtje:Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie, bel 09090400285. http://www.gspuk.org 0.7 eur/min De eerste 2 keer was het afkomstig van nummer 334488 en de derde keer van nummer 77661205 Ik heb de site bekeken wat in het berichtje staat.Deze site is behoorlijk vaag en beweert tegen sms spam te zijn, maar daarnaast beweert het een zogenaamde blacklist te maken waar bedrijven vertrouwelijk jouw gsm nummer kunnen zien. Hier doen wij dus niet aan mee. Dacht niet dat dit gaat werken, juist wordt er dan misbruik gemaakt. Ik heb mijn gsm niet ingevoerd. En ik hoop dat dit snel een keer afgelopen is.

marieke

Idem voor mij. Goh wat leuk iemand zoekt contact. Ik dacht nog, laten ze me gewoon bellen als ze toch mijn nummer hebben. De eerste keer was het afkomstig van nummer 334488 en de tweede keer van nummer 77661205. Ik moest terugbellen met de volgende nummers (=geregistreerd onder naam):09090400285 = TOWERCELL LLC09090400379 = NOVA D.O.C. GMBHBeide geen Nederlandse bedrijven. Op de site van consumentenbond las ik:"Bedrijven die deze berichten versturen halen telefoonnummers uit openbare registers of gebruiken een automatische nummergenerator. In de loop van 2003 wordt deze manier van reclamemaken in de nieuwe Telecommunicatiewet verboden."Ik hoop dat dit nog komt dan, want mijn smsjes zijn recent (afgelopen week). groet,Marieke 

Gep

Goeden avond allemaal.Ja kreeg vanmorgen "het" sms-je binnen via 334488. Ook bij mij kwam de tijd niet overeen met onze tijd op dat moment.Ik dacht ook eerst wauw ze vinden me toch nog leuk. Mijn telefoon is van mijn werkgever maar ook dan vind ik niet dat reageren slim is ,ondanks dat het me dan niets zou kosten.Heb wel ff gekeken naar de site gspuk org.Ik heb mijzelf allang aangeleerd nóóit te reageren op zulke korte nummers… maar ja dat ben ik,voor iedereen die wel gereageerd heeft hoop ik dat het niet te veel geld gaat kosten… succes.  Groeten Gep

Erik

Je raad het nooit.. ook hier is de smsspam goed bezig!Mijn vriendin kreeg ook berichtjes op die manier. Minimaal 1 per dag, maar wel steeds met een ander nummer als afzender. Erger nog is wanneer je vervolgens van ANDERE mensen sms gaat krijgen. Hoe het in zijn werking gaat ben ik nog niet achter, maar die persoon beschuldigd haar ervan te stalken met dit soort smsjes. (Het zou ook minder erg zijn als die persoon ook niet midden in de nacht zou bellen, maar dat is een ander verhaal!) Ik snap best dat alle gedupeerde smsspam krijgen, maar hoe vindt er dan een koppeling plaats? Hoe krijgen andere mensen dan de beschikking over jouw telefoonnummer? Wel heel typisch is dat er hierboven een bedrijf uit Tilburg genoemd wordt en zowel wij als die persoon die ons vannacht belde ook uit Tilburg afkomstig is. Het raadsel dat die bedrijven aan onze nummers komen ligt hem ook heel sterk in de zieke geest van een andere partij. Wanneer je het minder goed met iemand kan vinden die over jouw nummer beschikt, dat die persoon je nummer invoert op sites zoals http://www.gspuk.org waardoor deze ellende ontstaat. Naar mijn mening wordt er vanaf bovenaf te weinig geregeld om dit soort zaken tegen te gaan, maar wat nou als de irritatie zo hoog oploopt en iemand zo slim is om er achter te komen wie erachter zit? Denk je niet dat we dan een overschot krijgen aan 'eigen rechters', zoals hierboven genoemd werd? Allemaal succes met jullie 'leuke smsjes' en zodra je nieuws hebt zo snel mogelijk posten hier! Groeten Erik

Erik

Ik heb trouwens vernomen dat men tegen betaling een uitreksel bij de kamer van koophandel op kan vragen over het bedrijf dat hier verantwoordelijk voor is (mocht het een NL bedrijf zijn). Hoe komt men aan de bedrijfsnaam uit Tilburg? Anders is het misschien zaak om dit uit te zoeken en deze persoon eens te confronteren. Groeten Erik

Harry

Ik heb op dit moment nu 7 stuks gehad met Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie,belnu 09092255568 of de nummers 09090400379 of 09090400383 of 09090400284 of 09090400285 Dus let op, dit zijn allemaal SPAM SMS,en en kosten 0,70 Eurocent, zoals ieder hieronder aangeeft. Eigenlijk allemaal doorsturen naar de mobiel van de CEO van KPN. Iemand zijn nummer ? Harry

natasja

ik krijg nu ongeveer een maand het sms je met de tekst iemand vind je leuk en probeert met je in contact te komen wil je weten wie bel naar o9090400285 mega iritant en ik heb ff het bandje afgeluisterd en hoorde dat iemand mijn nummer opgegeven had om zo met mij in contact te komen.er was nog een mogelijkheid om mijn nummer te geven en dan zouden hun ons in contact met elkaar brengen.ook werd er gezegt dat ze net zo lang sms jes zouden sturen totdat ik mijzelf opgegeven had in hun bestand.hierna heb ik het telefoongesprek beeindigd.sorry hoor maar wie zijn hun dan wel,dat maak ik zelf toch uit maarja nu zit ik wel met ongevraagde sms jes en je gaat iedereen verdenken wie het geweest is die jou nummer gegeven heeft aan deze oplichters.weet iemand een oplossing hoe je hiervan afkomt alvast bedankt natasja

W. Verschoor

Ik heb nu al meer dan 20 (!!!) keer hetzelfde sms-je gekregen; Het komt van nr: 66611270 en zegt: " Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie, bel nu 09090400285 0,7Eur/min" Ik wordt hier dus gestoord van! Ik wilde dat ik net als met email die lui kan blocken ofzo. Als er ergens een centrale klachtencentrale is, laat me weten want ik wordt gek!

Reyes

Ook ik word al geruime tijd via 66611270 lastig gevallen. De gegevens met betrekking tot informatienummer 09090400285 zijn via de OPTA-site niet te achterhalen. Heb zojuist on line een klacht ingediend op de site van STIC. Misschien een suggestie voor anderen?

Amurge

Vandaag 14 november 2003 om 14:24 (in het smsje 15:25) een sms ontvangen met het bericht:Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie, bel nu 09090400285.0.7Eur/min Het bericht was deze keer afkomstig van het volgende nummer : +359880. Ik heb deze smsjes een half jaar geleden ook regelmatig ontvangen en heb mijn provider gebeld.Deze meldde dat er weinig aan te doen was. In de tussentijd geen last meer gehad, maat het begint nu weer.

Jo-Jo

Ook ik heb vandaag (21-11-03) een smsje gehad over dating, ik kreeg het aan het begin van de middag van +639180, maar volgens het smsje kreeg ik het 21-11 om 22:46, dat kan niet, want dat is nog niet geweest.Maar er stond het volgende in: "Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie, bel nu 09090400285. 0.7Eur/min" Dit is de 1e keer dat mij dit gebeurd, ik dacht niet doen en heb het niet gedaan, maar wie is de afzender +639180??? En hoe komen ze aan mijn nummer???

MElanie

Echt zo vaag! Ik heb vandaag precies zon zelfde smsje gehad van een een of andere datingservice ik moest bellen naar nummer 09090400285 voor 70 cent per minuut Dit kost toch geen geld he.. het ontvangen van die smsjes?? Want ik heb me nergens aangemeld…Dit was de 1e keer en ik hoop dat het zo blijft.. Wil ik dus ORANGE mailen.. maar nee nergens een mailadres te vinden.. weet iemand die??

Rocco

Keb het berichtje ook (pas 1x) gehad. Kunnen we die gasten niet 'bomben' ofzo? Die afzendernummers he, zijn die echt? We kunnen natuurlijk met zn alle tegelijk 'replyen' naar zon afzender, als ze tenminste bestaan, zodat ze plat gaan. Hmm zomaar een ideetje… Oh ja voor iedereen die steeds vraagt hoe ze aan je nummer komen: LEES EERST EFFE WAT ER ALLEMAAL GEPOST IS!!! HET IS AL MINIMAAL 6x AANGEGEVEN HOE ZE AAN JE NUMMER KOMEN IN DE REPLIES! Dit is bijna net zo irritant als die spam-smsjes.  Nog steeds geen filters bekend voor dit soort ongein? Greetz…

Meindert

Kreeg vanochtend om 11.30 een ook smsje van de 'iemand die je kent wil..'-flirt service. Ik schrok eerst omdat het volgens het smsje al 16.26 was, hetgeen zou inhouden dat ik een belangrijke afspraak had gemist!Na het nummer te hebben gebeld, kreeg ik te horen dat het tijd was om te flirten? Nou is dat op zich heel leuk, maar per telefoon voor 70 eurocent met een moeizaam pratende damesstem staat niet heel hoog op welk lijstje dan ook. Ik heb snel opgehangen in de hoop binnen de minuut te zijn gebleven en ben daarna maar eens op het net gekropen. Na het intikken van het telefoonnummer op google kwam ik alhier terecht en viel van de ene verbazing in de andere. Het aantal mensen dat nummers en adressen afgeeft aan obscure organisaties is wel èrg hoog. Ikzelf zit al boven in de boom als de gemiddelde krant mij ongevraagd belt voor een abonnement, laat staan dat..!!  Toch geinteresseerd door deze zwendel, ben ik even gaan rekenen. Allereerst zou het wel typisch nederlands zijn om te denken dat wij het enige land zijn waar dit gebeurt, dus ook de rest van europa zal er wel last van hebben, met als gevolg dat als er dagelijks uit 15 europese landen 500 mensen 1 minuut bellen met die nummers er jaarlijks al meer dan 3 miljoen! euro gevangen wordt. Nou weten we allemaal dat de providers een leuk graantje meepikken van die 70 ct, dus iedereen die denkt dat ze wat aan die spam willen gaan doen, is naief genoeg om ook die services te bellen. Welkom in de valkuil

Mies

Ook ik kreeg vanochtend rond half 12 de bekende sms met de tijd 16:58. En net weer een… Wat te doen? Succes iedereen met hetzelfde probleem..

frustie

Ik wordt helemaal gek gebeld op mijn vaste nummer. Iemand of iets heeft mijn nummer daar opgegeven. Ze proberen mij te smsmen en allemaal vreemde mannen willen een afspraak met me. Ik krijg ze gewoon aan de lijn. Eindelijk na 10 telefoontjes het nummer kunnen achterhalen welke zij op hun mobiel zien 09090400284. Ik moet nu een nieuw (en natuurlijk geheim nummer) nemen om van deze troep af te komen. Ik heb de stekker er al uitgetrokken. Wat zijn er een hoop zielige mensen in nederland.

Peter M Kromhout

Hello slachtoffers, Ik zou jullie allemaal willen adviseren om deze klachten door te geven aan 3 instanties die mogelijker wijze actie willen of kunnen ondernemen. 1) De tweede kamer, zij willen graag weten wat er leeft in het land en verzinnen allerlei maatregelen om mensen te pesten, wellicht kunnen ze in dit geval eens helpen. 2) Consumentenbond, zij zijn er toch voor de consument 3) Kassa, dit Vara programma is vaak geintresseerd in dit soort problemen en met voldoende klachten zullen ze mensen uitnodigen en bepaalde zaken en acties in gang zetten. PMK

mike

ik heb ook 2 van die smsjes gekregen. er zijn toch wel schokkend veel mensen die er last van hebben..k dacht dat ik de enige was 🙂 het enige wat valt te doen is massaal opgeven bij een instantie als de consumentenbond. ergens postte iemand dat die de smsjes kreeg na een bezoekje aan of dienst van smscity.nl en ik vond dit verdacht want ik heb die site eergister bezocht voor beltonen(ja ik weet het) en m'n nummer ingevoerd.gister kreeg ik het eerste smsje, dus misschien ligt er een link..

Guiness

Jaja, ik ben vandaag voor de 2e keer ge-smst met de welbekende mededeling dat er iemand een date wilt…Echt te triest voor woorden hoor, dat mensen hieraan hun geld verdienen. Ik heb ze niet gebeld en wis de smsjes mooi weer van mn mob. Ik was wel benieuwd of er nog meer mensen zijn die last hebben van dit soort spam-smsjes en helaas blijkt dit dus ook het geval.. :S Iedereen sterkte en ik adviseer iedereen om vooral NIET te bellen!!  Gr, Bas

Co

Het is mij ook al 3 x overkomen in 2 dagen ondertussen, dus door ff lekker zoeken ben ik ook hier terecht gekomen. Ik word ook helemaal gek van het gezeik en gedoe van al die k*t firma's die denken dat ze alles kunnen maken. Spam op je email account is tot daaraan toe, maar op me persoonlijke telefoon???? Dit gaat echt te ver. Is er niks wat we eraan kunnen doen?

Jan

Als je wilt weten wie er achter een internetdomein zit: http://www.whois.org Even de domeinnaam zonder "www." invullen (bijv. nosms.com), en je krijgt alle gegevens. Gr,Jan

Vincent

Ook mij is dit overkomen: een ongevraagd SMSje van nosms.com en ook ik heb geprobeerd uit te zoeken wie dit bericht heeft verstuurd (via Whois en Google)…..  Hierdoor ben ik twee mailadressen tegengekomen van de mogelijke verzender. Deze mailadressen zijn nu aangemeld voor 3000+ erotische nieuwsbrieven :-) Of deze mails daadwerkelijk aankomen en of dit hen ontmoedigd is mij onduidelijk echter zorgt dit wel voor een stukje gemoedsrust!

marie

ook ik word nu sinds twee dagen lastiggevallen met iemand die je kent heeft geprobeert in contact te komen via onze dating service……………ik baal hier best van heb er alleen vandaag al 7 gehad ik heb alles al geprobeert om er af te komen stop naar 255 gesmst en nee naar 1000 maar het is heel hardnekkig het houd niet op heeft nou echt niemand hier een oplossing voor of kun je daar aangifte van doen het begint nu toch wel op stalken te lijken irrie hoor!!!!!!!!!!

Zeeegel

Aan de hand van een drietal smsjes die ik gekregen heb ben ik op onderzoek uitgegaan. In een paar uurtjes heb ik zelf onderstaande informatie gevonden. Ik heb geen informatie gebruikt die ik op forums tegen ben gekomen, aangezien ik die gegevens niet kon controleren. *** DISCLAIMER: Ik weet niet of deze bedrijven daadwerkelijk achter de spam zitten! Vooral bij Rabofacet heb ik sterk mijn twijfels. Ik vermoed dat iemand hun adres heeft gebruikt! Ga deze mensen dus niet lastig vallen… *** - Datum: 05/01, Tijd: 20:03, Zender: 3325012, Bericht: Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie, bel nu 09090400381. 0.7Eur/min- Datum: 05/01, Tijd: 22:40, Zender: 6625012, Bericht: Gefeliciteerd! Als gewaardeerde mobiele telefonie klant ontvangt u een 500 EURO bonus bellers prijs waard! Bel nu 09062001551. Eur0.7/min- Datum: 07/01, Tijd: 15:26, Zender: 6625012, Bericht: Iemand die je kent probeert in contact te komen via onze dating service. Wil je weten wie? Bel nu 09090400285. http://www.smsstop.net Eur0.7/min www.smsstop.net = BINCON LIST LTD = TOWERCELL LLCwww.nosms.com = BINCON LIST LTD0906-2001551 = MEDIAIR CONNECT MC B.V.0909-0400285 = RABOFACET B.V.0909-0400381 = RABOFACET B.V.  - info Rabofacet b.v. – KvK nr: 30070911 – Website: http://www.rabofacet.nl * Administrative contact: M. Blom, 030-2151716 * Technical contact: R. Kastelein, 030-2152704 – Hoofdvestiging: Ln van Eikenstein 9, 3705AR Zeist * rabofacet: 030-2152000 * rabofacet b.v.: 030-2619618 * rabofacet b.v.: 0900-9279 * rabobank ict: 06-10472428 – Nevenvestiging: De Maas 11, 5684PL Best – Nevenvestiging: Croeselaan 18, 3521CB Utrecht – Nevenvestiging: Fellenoord 15, 5612AA Eindhoven- info Mediair Connect MC b.v. – KvK nr: 18049211 – Hoofdvestiging: Spoorlaan 189, 5038CB Tilburg – Carrier select bedrijf met nummer 1643- info Towercell LLC – Website: http://www.towercell.com * Administrative contact: Samual Ortiz, info@towercell.com, +1.3055791 * Technical contact: Samual Ortiz, info@towercell.com, +1.3055791 – Website: http://www.smsstop.net * Organisatie: Robinson List Ltd., St. Picard Str., London, W2G 9YK, UK * Administrative contact: Peter Singer, p.singer@towercell.com, +1.3055791, fax: +1.3474023034, adres:zie hoofdvestiging * Technical contact: Peter Singer, p.singer@towercell.com, +1.3055791, fax: +1.3474023034, adres:zie hoofdvestiging – Website: http://www.nosms.com * Organisatie: Robinson List Ltd / Global Spam Protect (GSP), Suite 138, 38 Store Street, London, WC1E 7QF, UK * Administrative contact: Mark Breit, info@nosms.com, +44.207223150, fax: +44.207223155, adres:zie hoofdvestiging * Technical contact: Mark Breit, info@nosms.com, +44.207223150, fax: +44.207223155, adres: hoofdvestiging – Hoofdvestiging: 100 E 30 St.Suite 31D, New York, NY 10021, USA

F. Riemens

Geachte lezers,Sinds mijn zoon van 13 zijn mobiel weer terug heeft, nadat hij hem was verloren, word hij bestookt met sms-jes van een zekere "Wanda" met het nummer **** 6060, het betreffen hier sex berichten, is hier iets tegen te doen?? Ze kosten hem zijn bel te goed, per sms 0,70 euro cent, wachtend Uw reactie

dennis

ik heb de laatste 2weken 4sms'jes gekregen over en zekere madame soleil voorspelt… en dan en tekst van voorspellingen enzodeze sms'jes kosten me wel geld maar ik heb me niet onde rhet bewust zijn ooooit klant gemaakt van dit prcoes en nooit naar het nummer 3133 iets gestuurd om het te activeren :s het enigste wat er op het sms'je kom te staan is de datum en tijd en 3133 en dan de tekst en geen stop code of iets dergelijksmaar toen ik en sms'je trug stuurde met de terkst off kreeg ik direkt en sms trug met nr 4610 en tekst : het formaat van uw sms is niet geldig,raadpleeg uw magazine en probeer opnieuws! Flairmaar ik heb noooit in en flair gebladerd of iets gestuurd naar dit nr en ik heb er geen idee van hoe ze aan mn nr komen :smaar ik zou toch wel willen wete hoe ik dit kan tegengaan en stoppen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond