Deel dit artikel
-

Oprichters Instagram stappen op bij Facebook

De oprichters van Instagram, Kevin Systrom en Mike Krieger, verlaten het moederbedrijf Facebook na onenigheid over de koers van de onlinedienst. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal.

In een gezamenlijke verklaring bedanken Systrom en Krieger topman Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg. Ze willen ‘tijd voor zichzelf’.

Het conflict lijkt vooral te gaan over de zelfstandigheid van Instagram. Het bedrijf zou onafhankelijk van Facebook opereren, maar in mei werd productmanager Kevin Well vervangen door Adam Mosseri, de VP van Facebook News Feed. Well ging het blockchainteam versterken. Volgens diverse bronnen heeft Mosseri een ‘nogal sterke wil’.

System en Mark Zuckerberg konden het aanvankelijk goed met elkaar vinden, maar kregen al eens meerdere keren ruzie, vooral over de integratie van functies van Facebook en Instagram.

Het is de tweede keer dit jaar dat oprichters van Facebook dochters het voor gezien houden. CEO Jan Koum van WhatsApp zou zijn vertrokken omdat het oneens was met de wijze waarop Facebook omging met de privacy van de gebruikers.

Instagram, ooit gekocht voor 1 miljard dollar, is enorm belangrijk geworden voor Facebook. Terwijl Facebook vergrijsde, trok Instagram jonge gebruikers aan. Inmiddels zijn dat er een miljard.

Een doorbraak was de toevoeging van Stories, een onderdeel dat rechtstreeks was afgekeken van Snapchat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond