Deel dit artikel
-

Ostrich Pillow Mini is een dutje teveel

Dat Studio Banana het powernappen op kantoor wil promoten is met hun napkussen, Ostrich Pillow, wel duidelijk geworden. Met de Mini proberen ze nu een extra dut in het zakje te doen.

Het eerste kickstarterproject van Studio Banana in 2012, Ostrich Pillow, leverde 200.000 dollar op, terwijl er maar 70.000 dollar nodig was. Mede dankzij de enorme media-aandacht, werd dit een aanzienlijk succes. Vreemd genoeg, of juist niet, sloeg dit kussen vooral aan bij gearfanaten en gadgetlovers. Uiteindelijk heb ik er ook eentje besteld en maak ik er geregeld gebruik van. Dat ik er belachelijk in uitzie en zelfs een stewardess me een keer wakker maakte om te vragen of ik echt sliep, interesseert me niet zo, het is een ideaal reiskussen.

Al gauw volgde een goedkopere versie, Ostrich Pillow Light, wat niet alleen goedkoper was, maar ook minder revolutionair in ontwerp. Dat valt van het nieuwe napkussen, Ostrich Pillow Mini, nog minder te zeggen. Sterker nog, met dit ontwerp lijkt Studio Banana zichzelf niet meer serieus te nemen, geen inspiratie meer te hebben en iets teveel dutjes te hebben gedaan.

 

Het ‘handkussen’ kan op drie verschillende manieren gebruikt worden: om je elleboog, om je arm en aan je hand. Elk van deze plekken geeft ook weer een variatie aan lichaamshoudingen. Ondanks dat ik hem nog niet heb kunnen uitproberen kan ik aan de hand van de getoonde foto’s en gebruik van mijn fantasie toch wel concluderen dat geen van alle mogelijkheden ergonomisch verantwoord zijn. Waarbij de Ostrich Pillow de nek nog ondersteunde en er vaak nog een comfortabele houding mogelijk was, lijkt dat hier te ontbreken en daarbij ook nog eens druk op je arm of hand wordt uitgeoefend.

Blijkbaar wordt mijn mening globaal niet ondersteund, want ook dit keer wordt het kussen aangeboden via Kickstarter en is het beoogde bedrag van $15.000 al ruim toegezegd, terwijl de sluitingsdatum nog ver weg is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond