Deel dit artikel
-

‘Overname Twitter door Musk ernstig in gevaar’

De overname van Twitter door Elon Musk is ernstig in gevaar, zo melden anonieme bronnen aan The Washington Post. Gesprekken over de financiering van de overname waarmee ongeveer 44 miljard dollar (43,3 miljard euro) is gemoeid, zijn gestopt.

Het team dat namens de Amerikaanse multimiljardair de onderhandelingen voert, vindt dat cijfers die het socialmediabedrijf heeft verstrekt over spamaccounts niet verifieerbaar zijn. Musk had eerder geeist dat daarover duidelijkheid zou komen.

Naar verwachting wordt binnen enkele weken een besluit genomen over de overname.

Het nieuws is geen moment van de voorpagina verdwenen: de plannen van Musk om Twitter in te lijven. Het begon toen op 4 april 2022 Musk een belang van 9,1 procent in Twitter had gekocht voor een bedrag van 2,64 miljard dollar. Hij kreeg zelfs een zetel aangeboden in de raad van bestuur als onderdeel van een overeenkomst die hem verbood om meer dan 14,9 procent van het bedrijf te verwerven, maar Musk besloot niet toe te treden tot de raad van bestuur, en in plaats daarvan een bod op het totale bedrijf uit te brengen. Een deel betaalt hij uit eigen zak, de rest bestaat uit leningen.

En waar eerder nog een gifpil dreigde te worden ingezet om de overname tegen te gaan, ging het bestuur van het onlineplatform alsnog akkoord met Musks overnamevoorstel van 44 miljard dollar. Musk liet daarop weten dat Twitter al dan niet tijdelijk van de beurs zou worden gehaald.

Oracle mede-oprichter Larry Ellison, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Binance en Fidelity zouden allemaal nog aan boord zijn voor de financiering na de ondertekening begin mei.

Gisteren werd bekend dat Twitter flink gaat snijden in zijn HR afdeling. Dertig procent van het talentacquisitieteam ontslagen mag zelf naar ander werk omkijken. Ook neemt het bedrijf voorlopig geen nieuw personeel meer aan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond