Deel dit artikel
-

Packaly tweede ABN partner bij nieuwe betaaldienst voor flexwerkers

Na babysit-platform Charly Cares. treedt on-demand pakketbezorgdienst Packaly toe tot de gebruikers van een nieuwe betaaldienst voor flexwerkers van ABN.

Door de aanhoudende groei van het aantal flexwerkers, ontvouwt zich een zogeheten gig-economy (vrij vertaald: klusjeseconomie) waarin tijdelijke inhuur de norm is. Banen maken plaats voor projecten: zelfstandige ondernemers, ofwel gigwerkers, vervangen vaste medewerkers.

Digitale platforms versnellen dit proces door vraag en aanbod te matchen tegen lage transactiekosten. De flexwerkers zijn tevreden met deze flexibiliteit in hun werk, maar lopen tegen lange uitbetalingstermijnen aan. Soms kan het weken duren na het afronden van een shift voor zij hun verdiensten ontvangen.

ABN AMRO maakt het de flexwerker mogelijk om na het beëindigen van de werkzaamheden zelf te kunnen bepalen wanneer het bedrag wordt uitbetaald. Hiermee verkort de bank de tijd tussen het geleverde werk en uitbetaling daarvan van een aantal weken naar 1 seconde.

De dienst wordt geleidelijk uitgerold in een pilotfase waarbij betrokken fietskoeriers van Packaly niet meer hoeven te wachten op hun inkomsten.

ABN AMRO verwacht zeer binnenkort een derde pilot te starten waarbij voor het eerst uitzendkrachten de door ABN AMRO ontwikkelde dienst zullen gaan gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond