Deel dit artikel
-

Pakketbezorger Fadello failliet

Het logistieke bedrijf Fadello is failliet. De bezorger uit Amersfoort heeft per direct al zijn activiteiten gestaakt nu financiering is uitgebleven. De problemen zijn mogelijk al in 2015 ontstaan.

E-commerce News meldt dat het personeel van de bezorger zelf het faillissement heeft aangevraagd omdat de lonen niet werden uitbetaald.

Fadello begon drie jaar geleden in Amersfoort. Daarna sloten enkele grotere retailers, waaronder Expert, zich aan. Vervolgens kwam de nadruk te liggen op same day delivery door heel Nederland.

Het bedrijf had aanvankelijk dit jaar de vleugels willen uitslaan naar België en andere landen. Er was al een samenwerking met het Belgische Bubble Post en met het Nederlandse Paazl.

Fadello verkeerde al langer in problemen, zo blijkt uit het faillissementsverslag (pdf) van partner PNA Transport van december 2016. In de zomer van 2015 ging beide bedrijven een samenwerking aan. Dat liep in het begin goed, maar vanaf december van dat jaar stokten de betalingen van de kant van Fadello en ontstonden er ‘grote achterstanden’. In mei werd de samenwerking opgezegd. De schuld bedroeg toen zo’n 20.000 eruro.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

4 Reacties

Dennis - ViaDennis

Jammer dat het bedrijf failliet is, wij vonden het een mooie betaalbare service.
De pakketten werden snel en voordelig afgeleverd.

Echt jammer.

Jaap - Powerprofs

Inderdaad jammer!

Tim - NoppenfolieXL

Heel jammer dat deze organisatie failliet is gegaan, wij hebben veelvuldig gebruik gemaakt van de ‘same day delivery’ optie, die zij aanboden.

R. Groeneveld - Groeneveld Koeriers, Dordrecht

Beste mensen,

De reden dat jullie zo tevreden waren komt door de 100% goede inzet van de vervoerders. Wij (Groeneveld Koeriers) hebben zich van November 2015 t/m Mei 2016 ingezet samen met PNA transport, om er voor te zorgen dat elke klant netjes op tijd zijn bestellingen binnen kregen.

Maar als Fadello vervolgens zijn betalingsverplichtingen niet nakomt,dan houd het snel op voor ze natuurlijk. Altijd hadden ze loze beloften dat het geld eraan kwam, maar hadden uiteindelijk altijd wel een smoes om niet tot betalingen over te gaan. Groeneveld Koeriers krijgt nog e5000 (via het failliet verklaarde PNA transport te Dordrecht) van Fadello. Hier kunnen wij naar fluiten uiteraard.

De service was betaalbaar voor de klanten. Maar niet erg rendabel voor de vervoerders. Er is begonnen met e25 per uur. (Geen vetpot, maar nog wel haalbaar) en vervolgens wou Fadello zakken naar e20 per uur omdat ze toen al financieel zo ongeveer in Maart 2016 in de problemen zaten. Wij van Groeneveld Koeriers zijn daar niet mee akkoord gegaan en hebben gewoon de e25 gefactureerd de laatste maand. En zijn na het failliesement van PNA er mee gestopt. Wij hadden geen vertrouwen meer in de loze betalings beloften van Fadello.

Ik wil nog even kwijt dat de heer Hans Bouwmeester. (CEO van fadello) hele mooie praatjes had om ons proberen te behouden. Maar gelukkig ben ik er niet ingetrapt en heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Had ik verder met Fadello in zee gegaan, dan was de schuld hoogwaarschijnlijk tot in de 10 duizenden euros gelopen.

Al bij al.. Het is maar goed dat dit bedrijf failliet is verklaard zodat ze niet meer vervoerders kunnen “oplichten”

R. Groeneveld, Groeneveld Koeriers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond