Deel dit artikel
-

Pakketbezorgers weer aan het werk

De zzp-pakketbezorgers hervatten maandag, na een week van acties, het werk. Zij doen dat mede in afwachting van de uitspraak van de Utrechtse rechter over de vermeende stakingsleider Celil Ören. Die zou volgens PostNL hebben opgeroepen om depots te blokkeren.

Ören werd zaterdag als enige gedagvaard en moest nog dezelfde dag voor de rechter verschijnen. De bezorger beloofde de rechter maandag weer aan het werk te gaan en geen oproepen meer te doen, maar wilde niet als stakingsleider betiteld worden.

Omdat het niet om een georganiseerde maar om een wilde staking gaat, heeft de rechtbank meer tijd nodig voor een oordeel. Het vonnis wordt om 17.00 verwacht.

Een deel van de zelfstandige koeriers staakt uit onvrede over het onderhandelingsresultaat dat PostNL en vakbond FNV hebben bereikt. FNV heeft zich inmiddels teruggetrokken uit het overleg. De stakende pakketbezorgers krijgen intussen niet uitbetaald.

PostNL wilde afgelopen weekend de achterstand met de bezorgingen inhalen. Vooral kleineere webwinkels zijn gedupeerd omdat hun bestellingen blijven liggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond