Deel dit artikel
-

Pathé verkoopt een miljoen kaartjes via mobiel

De mobiele app van Pathé is een miljoen keer gedownload en werd een miljoen keer gebruikt om een bioscoopkaartje te kopen.

Het bedrijf was in 2007 een van de eersten die een app liet ontwikkelen. In eerste instantie alleen met trailers van en informatie over films. In 2011 werd het ook mogelijk te kopen via de mobiel. Afrekenen gebeurde toen via Hyves Afrekenen, creditcard of PayPal.

Youry Bredewold van Pathé: “Er zijn twee belangrijke factoren bij de enorme groei van Pathé Mobiel. Ten eerste de uitbreiding van stoelselectie en in-app ticketverkoop voor Androidgebruikers. Dat kon eerst alleen met een iPhone. Ten tweede de introductie in september 2012 van iDEAL als betaalmethode. Op dit moment loopt liefst 65 procent van de transacties via iDEAL.”

In de afgelopen twee jaar steeg het aantal download van vierhonderdduizend naar een miljoen. Pathé had de intentie om dit jaar tien procent van alle verkochte tickets via telefoon of tablet te verhandelen. Dat wordt volgend jaar. De mobiele betaaloplossing van iDEAL kwam later dan verwacht en de tabletapplicaties zijn nog niet geoptimaliseerd voor tickethandel.

Foto: Luis Argerich (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond