Deel dit artikel
-

Payconiq tekent Bruna als betaalklant

Klanten van ruim honderd winkels van Bruna kunnen er met hun mobiele telefoon gaan betalen, als ze de app van Payconiq op hun toestel hebben.

De bedrijven hebben daartoe een samenwerking gesloten. Bruna claimt dat het een van de eerste landelijke retailketens is die deze betaaloptie aanbiedt. Maar helemaal vreemd is Payconiq niet in Nederlandse winkels, want supermarkten zoals Dekamarkt, Dirk en Spar bieden de optie ook reeds. Evenals retailketens als ICI PARIS XL, Jeans Centre en Mitra en webshops zoals DeOnlinedrogist.nl, Flinders en Suitable.

Payconiq, overgevlogen uit België waar het een gangbaar betaalsysteem is, toont bij de kassa een QR-code die klanten met hun mobiel kunnen scannen. De betaling kunnen ze akkorderen met een pincode of vingerafdrukscan. Vanwege koppelingen met de banken wordt het geld direc af- en bijgeschreven.

De woordvoerster van Bruna: “Veel klanten hebben hun telefoon bij de kassa al vast of dichtbij zich, dus betalen wordt zo laagdrempeliger. We zien dit als gewoon een extra betaalmogelijkheid.”

De verhouding tussen Payconiq en Bruna is er een van leverancier en klant. De Belgen betalen niet aan de retailketen om marktpositie te verwerven ten opzichte van de opkomende concurrentie.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond