Deel dit artikel
-

PayPal stukken groter dan eBay

PayPal rapporteerde woensdag wederom indrukwekkende cijfers, waarbij de omzet over het vierde kwartaal steeg naar 3,71 miljard dollar, ruim boven de 3,63 miljard waarop analisten hadden gerekend. De nettowinst bedroeg 620 miljoen.

De 227 miljoen actieve gebruikers, 8,7 miljoen meer dan een jaar geleden, genereerden in het afgelopen kwartaal niet minder dan 2,2 miljard transacties, 25 procent meer dan een jaar geleden. In omvang gaat het om 131 miljard dollar.

PayPal werd in 2015 losgekoppeld van eBay en heeft een marktwaarde van 103 miljard dollar tegen 42 miljard voor eBay. Tot 2023 blijft er een samenwerking bestaan, waarbij PayPal het belangrijkste betaalmiddel is voor eBay. Het Nederlandse Adyen zal echter geleidelijk de transacties overnemen.

Het voormalige moederbedrijf van PayPal noteerde, net als veel techbedrijven deze week, een verlies als gevolg van de belastinghervormingen in de VS. Het verlies (volgens GAAP) bedroeg 2,6 miljard dollar, evenveel als de totale omzet over het kwartaal. De jaaromzet bedroeg 9,6 miljard.

Analisten waren sowieso teleurgesteld omdat ze betere resultaten hadden verwacht in het seizoen waarin e-commerce doorgaans excelleert.

Lichtpuntje was de groei van het aantal gebruikers naar 170 miljoen en ook de handelsomzet viel met 24,4 miljard hoger uit.

De eigenlijke veilingsite zorgt nog altijd voor de meeste omzet, 2,1 miljard. Bescheiden is het aandeel van StubHub (tickets) en advertenties, hoewel die laatste het wel goed doen in Duitsland.

Deel dit bericht

1 Reactie

EVDP

“Tot 2023 blijft er een samenwerking bestaan, waarbij PayPal het belangrijkste betaalmiddel is voor eBay. Het Nederlandse Adyen zal echter geleidelijk de transacties overnemen.”

Een opvallende en onbegrijpelijke beslissing.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond