Deel dit artikel
-

De Persgroep start online videoformat Studio Korea

De Persgroep is begonnen met dagelijkse videoverslagen die ter plekke in Zuid-Korea worden opgenomen. De video’s zijn te zien op de landelijke en regionale krantensites van De Persgroep in Nederland en te horen bij Q-Music. Er is voldoende commerciële interesse om het format kostendekkend te produceren.

“De Ronde van Italië was een vingeroefening voor het concept. We zonden zelfs twee keer per dag live uit. Dat kan nu niet vanwege het tijdsverschil met Zuid-Korea”, vertelt Marko van Kampen. “Met die ervaring brengen we nu alles bij elkaar, vanuit alle gelederen van De Persgroep.” Van Kampen was oprichter van Maker Channel, wat de uitgeverij eind 2016 overnam en vorig jaar omdoopte tot MyChannels. Daar voert hij nu de leiding over de videostrategie.

De nieuwssites van ADR Nieuwsmedia hebben sinds gisteren allemaal een nieuw katern rondom de Olympische Spelen: Studio Korea (voorbeeld op AD.nl). Dat heeft een eigen presentatieteam met daarin Hidde van Warmerdam, Mattie Valk, Gianni Romme, Thijs Zonneveld, Tessa Veldhuis en special reporter Akwasi Frimpomg.

Normaalgesproken hebben betreffende sites een gezamenlijk bereik van circa 21 procent. AD.nl behoort met NU.nl en NOS.nl tot de grootste drie nieuwssites van Nederland.

Studio Korea zal verschillende terugkerende elementen bevatten, onder andere het vaste ochtendmoment van Hidde van Warmerdam en Thijs Zonneveld. Gianni Romme presenteert ‘De Voorspelling’. Tessa Veldhuis presenteert de spelshow ‘Gaan met die Koreaan’. Mattie Valk gaat zich verwonderen over het Olympische spektakel in Korea en steekt de sporters en supporters een hart onder de riem.

De meeste items worden ter plekke op de sportlocaties opgenomen en van persoonlijke commentaren voorzien. De dag eindigt met een samenvatting van de hoogtepunten van die dag. Daartoe werkt De Persgroep samen met Eurosport, wiens moederbedrijf Discovery Communications tot en met 2024 de exclusieve Europese uitzendrechten heeft.

Van Kampen: “Alle titels verwijzen zowel inhoudelijk als promotioneel naar elkaar. Verhalen en reportages worden altijd actief uitgewisseld. Ons team daar maakt er video van.”

Vanuit commercieel oogpunt lijkt er geen belemmering om in de toekomst vaker dit soort grote videoproducties op te tuigen. Het orderboek voor beschikbare reclameposities is zo goed gevuld dat de productiekosten er in ieder geval al uit zijn. “We hebben we vooral veel mooie brand partnerships afgesloten, zoals met Toyota, Campina en andere bekende Olympische adverteerders.”

De openingsceremonie van de Olympische Spelen wordt vandaag vanaf 11:50 uur uitgezonden door de NOS.

Flickr: IOC Media (c)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond