Deel dit artikel
-

Philips verkoopt en huurt vastgoed High Tech Campus

Philips heeft de vastgoedactiva van de High Tech Campus in Eindhoven verkocht aan Marcel Boekhoorn.

De verkoop is rond en beklonken met een verkoopsom van 450 miljoen euro. Zoals we eerder berichtten, is de kopende partij Marcel Boekhoorn. De investeerder trekt de kar in deze zaak voor een groep particuliere investeerders. De namen van andere participanten zijn niet bekend gemaakt.

De transactie wordt gefinancierd met 373 miljoen euro in contanten en 52 miljoen in uitgestelde betalingen, aldus Philips. Het betreft een gedeeltelijke (sale en) leasebackconstructie. Philips verkoopt het hele terrein en alle gebouwen en huurt een deel weer terug van de nieuwe eigenaar. Het gaat om een aantal gebouwen waar het elektronicaconcern IT, intellectueel en innovatie bedrijft.

Het voormalige terrein van het Natuurkundig Lab van Philips, aan de rand van Eindhoven, herbergt nu tal van technisch hoogwaardige startups. Op de High Tech Campus zitten in totaal honderd bedrijven met samen circa achtduizend mederwerkers.

Met de verkoop drukt Philips zijn operationele kosten en schrijft een boekwinst van 65 miljoen euro.

Foto: Cea (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

kees

Gert

mmmm, ik moet denken aan Philips die PolyGram verkocht vlak voor de hele Napster en download saga en NXP Semiconductors vlak voor dat deze flink onder uitging, willen ze nu een (de) vastgoed crisis voor zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond