Deel dit artikel
-

Picnic neemt retouren webwinkels mee

Online supermarkt Picnic krijgt een nieuwe functie. In plaats van alleen eigen producten te brengen, gaat het ook retouren van webwinkels meenemen als zijn klanten die aanbieden.

Hiertoe werkt Picnic samen met post- en pakketbezorger Sandd uit Apeldoorn. Net als lege flessen gaan de bezorgers nu ook pakketjes meenemen van de klant vandaan. Allereerst bij klanten in Utrecht, maar later zullen ook andere steden volgen.

Wanneer de boodschappenbezorgers terugkeren bij hun lokale distributiepunt worden de retourpakketjes apart opgeslagen. Het pakketbedrijf van Sandd haalt ze op om ze vervolgens in het logistieke pakketnetwerk op te nemen.

Eerder dit jaar breidde Nederlandse tweede postbedrijf zijn diensten uit met pakketbezorging. Dat was mogelijk door de overname van Van Straaten Post, deze maand een jaar geleden.

Het maakt niet uit van welke webwinkel de pakketjes afkomstig zijn: klanten van bijvoorbeeld Coolblue, fonQ, Esprit, Zalando, bol.com en Wehkamp kunnen hun retourzendingen meegeven aan de runners van Picnic. Muller: “Maar ook bestellingen die via Marktplaats gedaan zijn. Het gaat om veel pakketjes die nu met een dieselbus worden opgehaald en straks gewoon met ons elektrische wagentje mee kunnen. Dit speelt ook in op de wens van gemeenten om dieselbusjes uit de wijken te weren.”

De online supermarkt is inmiddels actief op 59 locaties en zet de landelijke uitrol voort. Het is bezig met een landelijke uitrol in Nederland en is ook bezig in Duitsland.

Deel dit bericht

4 Reacties

peter

Iedereen die picnic nog een online supermarkt noemt, moet toch nog eens goed kijken naar het business model dat picnic aan het bouwen is: Picnic wordt een last mile logisitieke dienstverlener die veel en veel efficienter dan postnl, dhl en alle andere koeriers diensten producten aan huis bezorgd en weer ophaalt. ow ja, je kan ook je boodschappen door ze laten bezorgen… Het ziet er goed uit en ik ben erg benieuwd hoe zij zich de komende jaren gaan ontwikkelen.

Marcel - Fresh Tuesday

Mooie en slimme stap vooruit. Goed bezig Picnic & Sandd!

Thomas

Ik ben benieuwd naar hoe ze de grote pakketten terugnemen. Pas dat allemaal wel in het busje?

ferdinandes

Ik neem aan dat dit alleen met pakketten werkt die een antwoordnummer hebben, anders krijg je een probleem met het ontbreken van de sticker ed. Zelfde geldt met marktplaats, tenzij je daar al de verzendbewijs van postnl opgeplakt hebt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond