Deel dit artikel
-

Plan Dutch Filmworks voor aanpak illegale downloaders in duigen

Het plan van filmdistributeur Dutch Filmworks om illegale downloaders te waarschuwen met behulp van internetaanbieders, is zoals verwacht al bij de start in duigen gevallen. KPN en Ziggo laten onder meer aan Moviescene.nl weten dat zij geen medewerking verlenen.

Dutch Filmworks zegt te beschikken over IP-adressen waarvandaan films zijn gedownload. Deze lijst is afkomstig van een Duits bedrijf dat ook Duitse distributeurs van IP-gegevens voorziet. Alleen internetaanbieders kunnen het desbetreffende IP-adres koppelen aan NAW gegevens (naam en woonplaats).

De bedoeling was dat aanbieders de downloaders zouden waarschuwen namens Dutch Filmworks, waarbij de distributeur in eerste instantie niet eens de namen hoefde te weten. Ziggo en KPN, de grootste internetpartijen in Nederland, hebben daar geen trek in. De distributeur moet dan maar naar de rechter stappen.

Dutch Filmworks heeft een gelegenheidscoalitie opgezet met een groot aantal distributeurs om de politiek te bewegen de wetgeving aan te scherpen. Daartoe zal de komende maanden een plan worden opgesteld.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Veel plezier in de dug-out naast A-film…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond