Deel dit artikel
-

Politie betrekt Tweakers bij opsporingsonderzoeken

Tweakers start onder de noemer Blueweb een samenwerking met de politie. Leden van Tweakers wordt gevraagd mee te denken over digitale opsporingsonderzoeken.

Nu criminelen steeds vaker technologie gebruiken, is Blueweb een logische stap voor de politie. Die deelt opsporingsinformatie uit digitale onderzoeken met een doelgroep die daar bijzonder veel kennis en ervaring in heeft en bovendien groot is: Tweakers heeft miljoenen bezoekers per maand en meer dan 700.000 leden.

Blueweb start als pilot met het opsporingsonderzoek 26Ramsey. Dat onderzoek gaat over criminelen die factuurfraude pleegden door facturen van bedrijven te onderscheppen en de betalingsgegevens aan te passen. Zo zijn alleen al binnen het onderzoek 26Ramsey vele honderdduizenden euro’s buitgemaakt en witgewassen via bitcoinconstructies. Daarnaast werd er vacature- en identiteitsfraude gepleegd.

Geïnteresseerde tweakers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om mee te doen aan de pilot. Tweakers selecteert daarna leden met expertise op verschillende gebieden. Voor deze gebruikers maakt Tweakers een besloten groep aan waar vervolgens onderzoeksvragen geplaatst worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond