Deel dit artikel
-

Positieve ervaringen met thuiswerken leidt tot veranderend gedrag

De ervaringen met thuiswerken zijn overwegend positief: een meerderheid van de Nederlanders gaat het thuiswerken makkelijk af en voelt zich ook thuis voldoende productief. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) onder 2500 panelleden.

Ook over het vergaderen op afstand is men redelijk positief gestemd, hoewel veel mensen aangeven dat dit vooral geschikt is voor overleg met directe collega’s.

De positieve ervaringen leiden ertoe dat mensen verwachten ook ná de coronacrisis vaker thuis te werken en op afstand te vergaderen. Dit geldt voor 27 procent van de thuiswerkers en voor 36 procent van de mensen die nu op afstand vergaderen.

Andere effecten van de coronacrisis zijn niet blijvend. Waar vóór de coronacrisis nog zo’n 15 procent van de Nederlanders bijna dagelijks (4 of meer keer per week) boodschappen deed, is dit momenteel gedaald naar 8 procent. Opvallend is daarnaast dat veel mensen het digitaal boodschappen doen niet als volwaardig alternatief zien voor fysiek boodschappen doen. Van de respondenten die nu minder vaak activiteiten buitenshuis ondernemen verwacht het overgrote deel na de coronacrisis het oude gedrag weer op te pakken.

Foto Pixabay

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond