Deel dit artikel
-

Primeur: Nieuwbouwhuis kopen ‘in zes klikken’

Gebiedsontwikkelaar BPD, voorheen Bouwfonds, heeft een Europese primeur bij Vianen. Belangstellenden kunnen daar met een paar muisklikken een nieuwbouwhuis kopen, zonder überhaupt ooit hun eigen huis te hoeven verlaten.

Het moet zo simpel zijn als een auto, keuken of een paar schoenen kopen: de aanschaf van een van de 59 woningen die in Hoef en Haag worden gebouwd. Erik van der Wal: “De online aanschaf is een optie, geen must. Wie met een makelaar wil werken, kan daar ook voor kiezen.”

Van der Wal legt aan Emerce uit dat zijn organisatie al in hoge mate gedigitaliseerd is. Onderdelen van het koopproces intern en richting de makelaars is al digitaal, evenals de contactstrategie. De consument is eigenlijk ook al helemaal klaar voor digitale aanschaf. Juridische en financiële zaken worden ook al overwegend via internet geregeld. Enkel dat laatste stukje, de daadwerkelijke aankoop, bestond nog niet in de vorm van e-commerce. Nu wel.

Vooralsnog betreft het een pilot tot na de zomer. Wie het koopproces ingaat, tekent uiteindelijk een voorlopig koopcontract. “Daarna moet je wel nog fysiek naar de notaris.”

De prijs van de nu aangeboden woningen begint bij twee ton en gaat tot over het half miljoen.

Technische partner in het project is TamTam. Justin Kniest licht toe: “Dit is e-commerce in de overtreffende trap. Een Tesla online kopen is al heel wat en die kost vanaf tachtigduizend euro. Wat wij doen is nog een stap groter.” En complexer, al ligt de uitdaging juist in het eenvoudig houden van het koopproces. “Als eerste hebben we de customer journey uitgedacht.”

Na succesvolle afronding van de pilot kan het online aankopen van nieuwbouwhuizen bij alle BPD-projecten als optie worden aangeboden. Wanneer Van der Wal en TamTam hun project doorontwikkelen kijken ze naar zaken die na het oriëntatie-, koop- en verhuisproces komen. “Denk aan de periode van wachten tijdens de bouw, de inrichting van de woning, het wonen zelf en zaken als communitytooling voor de wijk”, aldus Van der Wal.

Foto: Jac. Janssen (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Piet

Oopos, dat ging wel heel makkelijk.

Nu heb ik opeens een 2e huis. Hmmm… geld de 30 dagen koop op afstand regeling ook?

Henk

Dan kom je verder als ik, nergens online te vinden waar ik een huis kan kopen. Artikel lijkt niet helemaal overeen te komen met de werkelijkheid. Heeft Emerce het zelf wel gecheckt?

Rommert

@Henk, er loopt een pilot met geinteresseerden in Hoefenhaag, zij zijn de eerste die hierin meedoen en een huis kunnen kopen. Na de pilot is het voor iedereen mogelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond