Deel dit artikel
-

Quintin Schevernels weg als CEO Funda

De CEO van Funda, Quintin Schevernels, vertrekt eind 2021 bij de huizensite. Groepen aandeelhouders zijn het al jaren niet eens over hun toekomstbeeld. Schevernels ziet zich geremd in de uitvoering van zijn plan en stapt op.

Het thema ‘wel of niet verkopen’ steekt om de zoveel tijd de kop op bij de aandeelhouders van Funda. NVM wil zijn meerderheidsbelang niet kwijt, kleinere aandeelhouders wil best verkopen aan private-equityhuizen. Die willen maar wat graag de diamant van de Nederlandse huizenmarkt aan hun snoer rijgen.

De discussie is zo ver opgelopen, dat de CEO niet meer het idee heeft dat hij zijn werk kan doen. Per 31 december stopt hij ermee.

De commissarissen gaan op zoek naar een nieuwe algemeen directeur die minstens zo techsavvy en platformgericht is en tevens een frisse cultuur kan onderhouden en met protesterende aandeelhouders overweg kan.

Marc Renne, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt over het vertrek van zijn CEO: “Er ligt een nieuwe en ambitieuze strategie, er is een nieuwe organisatiestructuur neergezet, het technologieplatform is op vrijwel alle vlakken gemoderniseerd en diverse businessdevelopmentprojecten zijn in een vergevorderd stadium.”

Schevernels zelf had zijn klus liever afgemaakt, maar kreeg de ruimte niet: “Ik vertrek met pijn in mijn hart. Ik laat een sterk team en een prachtig bedrijf achter. De langlopende discussies op aandeelhoudersniveau remmen echter de executie van onze strategie waardoor we dit niet kunnen uitvoeren op de manier waar ik in geloof.”

Foto: Britt Reints (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond