Deel dit artikel
-

Rabobank en AH met mobiel betalen in Amsterdam

[eDay] Klanten van de AH to Go op de Amsterdamse Zuidas kunnen boodschappen afrekenen door hun mobieltje langs de kassa te zwaaien. De grootgrutter brengt ‘contactloos betalen’ uit met Rabobank.

De bank blijft zoeken naar de manier om mobiel betalen in Nederland aan de man te krijgen. Vier jaar geleden hield het een experiment met een C1000 bij Rotterdam. Sinds begin 2009 geniet Horeca-initiatief MyOrder de steun van de bank. En vorige zomer ging Hyves Afrekenen van start.

Kennelijk gaan de ontwikkelingen met mobiel betalen niet snel genoeg voor de bank, want los van iDealbeheerder Currence begon Rabobank een proef met mobiel betalen met Bol.com.

Nu komt daar de proef met AH to Go bij WTC Zuidplein bij.

Rabobank toont aanstaande donderdag tijdens Emerce eDay in Rotterdam een werkende installatie van dit NFC-betaalsysteem.

AH en Rabobank testen de hardware voor winkel en consument en beproeven de onderliggende techniek. Het systeem hete mijnID en is een gezamenlijk project van Rabobank en AH, zeggen de partijen op de site.

Consumenten kunnen bij de kleine supermarkt gratis een pakketje halen met daarin een sticker voor hun mobiele telefoon. Die sticker bevat een NFC-chip. Gebruikers plakken die sticker bijvoorbeeld op de batterij van hun telefoon of, in het geval van een iPhone, op de achterkant van het toestel. Vervolgens koppelen ze de chip aan een mijnID-account. Zoals alle mobiel betaalproeven van Rabobank draait dat op de Minitixtechnologie.

Aan de kassa of via het web kunnen gebruikers hun chip laden en opwaarderen. Wanneer ze moeten betalen, zwaaien ze de telefoon langs een aparte lezer bij de kassa. De NFC-chip in de telefoon dient ter authenticatie en verificatie van de gebruiker.

Chess iX levert de software en de apparatuur voor het betaalsysteem.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

NFC is mooi, maar vrijwel geen enkel toestel heeft de chip ingebouwd. Volgens mij is QR een veel laagdrempeliger systeem. Zie ook http://www.jeroenbos.eu/2011/08/16/mobiel-betalen-in-retail-winkels-met-qr-code-app-of-nfc/

Pierre

QR is mooi, maar duurt ontzettend lang. NFC in je toch weer verplichte gepersonaliseerde bonuskaart is volgens mij een veel laagdrempeliger systeem. En dan gelijk die bonuskorting maar een keer aan iedereen geven, ergernis nummer één is toch wel dat kassavolk bij de appie dat 30% van de keren vergeet te vragen, waardoor ík me schuldig voel dat ík er niet aan gedacht heb en het terecht voelt dat ík naar de servicebalie moet lopen met mijn rode op koopjesbeluste hoofd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond