Deel dit artikel
-

Rakuten investeert in ‘raar’ e-commercebedrijf

Rakuten, dat Amazon wil decimeren, neemt een belang in Daily Grommet. Dat is een site om opmerkelijke webwinkeltjes en producten te vinden.

Hoeveel het Japanse concern investeert in Daily Grommet is niet bekendgemaakt (PDF). Het is de tweede financieringsronde, wat het extern aangetrokken groeikapitaal nu tot boven de vijf miljoen dollar brengt.

Daily Grommet wil consumenten verbinden met opmerkelijke shops, zaken met de focus op duurzaamheid, technologie, sociaal ondernemen en innovatie. Bij de productselectie focust men vooral op onverwachte, niet-gangbare en andere opmerkelijke artikelen van kleine ondernemers en uitvinders. Het bedrijf benadert zijn klanten veel en actief per e-mail en social media en heeft een distributieovereenkomst met Buy.com. Daar ligt de connectie met Rakuten, want de Japanners zijn eigenaar van dit ‘online warenhuis’.

Rakuten is in Noord-Amerika deels of helemaal eigenaar van Buy.com, affiliatenetwerk Linkshare, Kobo (e-books en e-readers) en Pinterest. In Europa heeft het een online videotheek (Wuaki), mediawinkel Play.com, handelssite Tradoria (rebranded naar Rakuten.de) en productvergelijker Priceminister.

CEO Hiroshi Mikitani heeft als doel om met op middellange termijn een internationaal e-commercebedrijf te bouwen dat Amazon.com kan verwoesten.

Foto: KentofKent (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond