Deel dit artikel
-

Randstad neemt belang in freelancerportal Twago

Randstad neemt via zijn innovatiefonds voor enkele miljoenen euro’s een belang in het Europese freelancers portal Twago.

Hoeveel Randstad betaalt voor het belang, houdt de onderneming voor zich. Met de technologie-investering verbreedt het zijn scope op de online wervingsmarkt.

Twago is een platform waar freelancers hun technische en designvaardigheden aanbieden en waar opdrachtgevers die zoeken. Het van oorsprong Duitse bedrijf concurreert met sites als Elance en Odesk, die eind vorig jaar fuseerden. Het verschil is de Europese focus, wat tot uitdrukking komt in de ondersteuning van verschillende talen en munteenheden.

Het vijf jaar oude Twago claimt dat 260.000 experts en bureaus zich op het platform hebben aangesloten. Het bemiddelde bij opdrachten met een totale waarde van 261 miljoen euro.

De Nederlandse bemiddelaar in tijdelijke arbeidsrelaties haakt met de investering in op een niet al te nieuw verschijnsel op de arbeidsmarkt, onafhankelijke online bemiddelingsplatformen.

Het Randstad Innovation Fund investeerde jongstleden maart in Gigwalk. Dat is een online dienst waarbij op het platform aangesloten individuen controles en taken doen voor retailers en merken. Vaak in en rondom winkels. Het concept is vergelijkbaar met dat van het nu drie jaar oude Nederlandse Roamler.

Het innovatiefonds van Randstad investeert tussen de half envijf miljoen euro per bedrijf.

Foto: Marja van Bochove (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond