Deel dit artikel
-

Reaal lanceert peer-to-peer verzekeringsapp

Verzekeraar Reaal lanceert naar eigen zeggen de eerste peer-to-peer verzekeringsapp in Nederland waarmee je samen met een groep vrienden zelf onderling spullen kunt verzekeren zonder tussenkomst van een verzekeraar.

Met POT bepaal je zelf welke risico’s je met wie deelt en met welke inleg. Schadeclaims worden door alle deelnemers beoordeeld; de meerderheid bepaalt of een claim wordt uitbetaald of niet.

De naam POT is gekozen omdat je met de app een geldpot kunt aanmaken voor een product. Bijvoorbeeld surfspullen of nieuwe gadgets. Als beheerder van de pot bepaal je zelf de periodieke inleg, de looptijd en nodig je deelnemers uit via de contactenlijst in je telefoon of Facebook.

Voor de financiële transacties werkt POT samen met digitale bank bunq. Uit proeven bleek dat het starten van een pot met vrienden gewaardeerd werd, maar dat er behoefte was om de rekening door een externe partij te beheren in plaats van een eigen rekening.

Peer-to-peer verzekereren bestaat in het buitenland al langer. Het Duitse Friendsurance opereert zelfs al langer dan vijf jaar. Via Friendsurance kunnen klanten een aansprakelijkheids-, inboedel-, rechtsbijstand- en fietsverzekering afsluiten, maar er staat geen verzekeraar achter.

FBTO laat al enige tijd op Onderling.nl schadeclaims herbeoordelen door klanten zelf.

Deel dit bericht

1 Reactie

piet

die duitsers kunnen dat beter UNfriendsurance gaan noemen.

Leuk hoor surfspullen met je vrienden verzekeren. Gemiddeld setje kost 2500 euro. Met 5 vrienden en bij een wordt de boel gejat…… Ik wil die scheve duitse koppies wel eens zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond