Deel dit artikel
-

Rechtbank: wervende tekst voor online kansspel is reclame

De rechtbank Den Haag heeft in een recente uitspraak bepaald dat wervende teksten voor online kansspelen als reclame wordt gezien. Ze vallen daarmee onder het ‘bevorderen’ van kansspelen. De Wet op de kansspelen verbiedt dit als het kansspel in kwestie geen vergunning heeft.

De Kansspelautoriteit (Ksa) had een last onder dwangsom opgelegd aan het bedrijf Content Publishing Limited op Malta. Dit bedrijf publiceerde op verschillende websites wervende teksten voor online kansspelen. Die zijn in Nederland illegaal.

Vanaf de websites van Content Publishing was het mogelijk door te klikken naar de sites waarop de online kansspelen daadwerkelijk te spelen waren. Met de last onder dwangsom wilde de Ksa bewerkstelligen dat Content Publishing zou stoppen met deze activiteit; op eerdere aanmaningen van de Ksa was onvoldoende gehoor gegeven.

Content Publishing daagde de Ksa voor de rechter. Content Publishing voerde aan dat de Ksa het bevorderingsverbod in de Wet op de kansspelen te ruim uitlegde en dat het om ‘redactionele informatie’ ging. De rechter ging hier niet in mee: er blijkt ‘voldoende dat het primaire doel (..) bestond uit het doorsturen van potentiële spelers naar aanbieders van casinospelen online’. De rechter zegt dat de Ksa terecht heeft gesteld dat dit een vorm van bevorderen van kansspelen is.

Volgens René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa, is het de eerste keer dat de rechter in een dergelijke zaak als uitspraak doet. Deze uitspraak biedt de Ksa mogelijkheden om op te treden als er op deze manier reclame wordt gemaakt voor kansspelen die geen vergunning hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond