Deel dit artikel
-

Rechter verbiedt merkinbreuk DTG

Het bedrijf Telefoonboek is veroordeeld voor ongeoorloofde vergelijkende reclame en merkinbreuk in een zaak die rivaal De Telefoodsgids (DTG) eerder dit jaar had aangespannen. Dat blijkt uit een deze week gepubliceerd vonnis van de rechtbank Gelderland.

Mediabedrijf DTG geeft al tientallen jaren de papieren telefoongids, gouden gids en de online telefoongids uit.Telefoonboek biedt een digitale gids voor bedrijfsvermeldingen in Nederland aan via de website Telefoonboek.nl. Ook exploiteert het bedrijf de website Telefoongidsopzegweken.nl.

In maart heeft DTG Telefoonboek gesommeerd alle misleidende dan wel ongeoorloofde vergelijkende mededelingen over De Telefoongids te staken en gestaakt te houden. ‘Van Gids naar Boek kan u honderden euro’s besparen’, zo had Telefoonboek onder meer op haar site staan. ‘Met vele vertegenwoordigers dagelijks op de weg, beschikt DTG over een uitgebreid wagenpark. En eerlijk is eerlijk, de kosten die daarbij komen kijken zijn niet gering.’

De suggestie dat honderden euro’s konden worden bespaard is volgens DTG onjuist en de rechter gaat daarin mee. Telefoonboek moet ook stoppen met het maken van vergelijkingen van bezoekersaantallen van de digitale producten van partijen, zonder te specificeren om welke producten het gaat. Een rectificatie hoeft echter niet geplaatst te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond