Deel dit artikel
-

Redacties Tweakers en Hardware Info worden samengevoegd

De redacties van Tweakers en Hardware Info gaan vandaag samen in één DPG Technology-redactie, waardoor ze ook geen dubbel werk meer doen. Tweakers keert terug naar zijn kern en gaat zich weer richten puur op de echte techliefhebber, een keuze om niet de mainstream te bedienen.

Die keuze verlost de redacties van een last. In de loop van de jaren kreeg Tweakers er steeds meer algemeen lezerspubliek bij. Dat heeft echter andere wensen dan de techliefhebbers waar de sites mee groot werden. De keuze voor die oorspronkelijke doelgroep betetent ook afscheid van het algemene publiek. Hen wordt de toegang tot de sites niet ontzegd, maar de redactionele keuzes zullen minder van hun gading zijn.

In de nieuwe constellatie gaat Hardware Info, een titel die DPG Media vier jaar geleden kocht, zich meer richten op productnieuws. Daarnaast neemt de site de rol van curator aan: het gaat de meest relevante techreviews van andere platformen, waaronder die van zuster Tweakers, verzamelen en publiceren. Er zullen geen eigen reviews meer verschijnen, die komen bij Tweakers te staan.

De samenvoeging van de redacties zal overigens niet tot grote wederzijdse verrassingen en aanpassingen leiden, want de teams zaten praktisch gezien al amper vijftig passen van elkaar verwijderd op de redactievloer in Amsterdam Noord.

Hoofdredacteur Wout Funnekotter zegt: “Alle vaste reviewredacteuren van Hardware Info komen voor Tweakers te werken en daarnaast zijn er zelfs plannen voor uitbreiding. Het huidige HWI-nieuwsteam blijft aan Hardware Info werken.” Recensies krijgen op Tweakers aanzienlijk meer verkeer: tussen de zes à tien keer meer.

“Je kunt er bijvoorbeeld vanuit gaan dat productcategorieën als monitoren, networking, randapparatuur en componenten op het nieuwe Tweakers fors meer aandacht gaan krijgen. Waar we in 2019 over 22 verschillende typen productcategorieën reviews schreven, verwachten we dat in 2021 met een factor anderhalf tot twee te vergroten. Dat leidt tot fors meer bereik voor die productcategorieën.”

Tweakers heeft volgens Vinex/NOBO een maandelijks bereik van rond de 2,8 miljoen lezers en kijkers en is daarmee een van Nederlands veertig grootste sites.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond