Deel dit artikel
-

Relatief veel datalekken bij MKB

Een kleine 36 procent van de kleine bedrijven wereldwijd is slachtoffer geweest van datalekken. Dat blijkt uit recent onderzoek van Kaspersky onder 1138 ondernemingen. De Russische online beveiliger signaleert een groei van 6 procent in vergelijking met 2018 toen 30 procent van de organisaties tot 50 medewerkers te maken kregen met datalekken.

Beveiligingsmaatregelen om cyberincidenten te voorkomen, lijken ontoereikend bij kleine ondernemingen. Een van de drie bedrijven laat de beveiliging over aan de individuele computergebruiker.

De toename van het aantal cyberincidenten bij kleine bedrijven is ook hoger dan bij grotere organisaties, waar een stijging van maximaal 3 procent van toepassing is. De impact op bedrijfsprocessen is even groot. Het verstoren van bedrijfsprocessen, -uitval en verlies van vertrouwelijke gegevens kan grote financiële en/of negatieve reputatiegevolgen hebben. Zeker nu ook de AVG-wetgeving van toepassing is.

Bij ruim een kwart van de bedrijven is geen sprake van een centraal cyberbeveiligingsbeleid. Bovendien maakt een op de vier bedrijven gebruik van consumentenproducten ter bescherming van hun digitale gegevens. Oplossingen voor thuisgebruikers zijn niet toereikend voor bescherming van servers of andere bedrijfsspecifieke digitale producten of applicaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond