Deel dit artikel
-

‘Repertoire Beatles eind deze week via streaming’

Muziek van The Beatles zal komende week voor het eerst exclusief via een streamingdienst worden aangeboden. Dat meldt Billboard, zonder aan te geven om welke dienst te gaat. Er zou in elk geval stevig en langdurig over onderhandeld zijn.

Volgens bronnen die Billboard sprak zou donderdag (kerstavond) in elk geval Hey Jude ter beschikking worden gesteld, waarna een deel of de volledige catalogus wordt aangeboden.

Het Amerikaanse Pandora is momenteel de enige streamingdienst met Beatles-muziek, maar in een radioformaat. Songs kunnen dan niet worden opgevraagd. In Spotify zijn wel (maar niet alle) albums van ex-Beatles te vinden.

Beatles muziek is verder als download te vinden in iTunes. Ook daarover moest enorm lang onderhandeld worden. Naar verluidt zijn de onderhandelingen over streaming (onder leiding van Rob Wells van Universal) al sinds 2014 gaande.

De kans is overigens groot dat Apple de primeur krijgt, al was het maar omdat iTunes ook als eerste het Beatles repertoire kreeg en Apple diepe zakken heeft.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter

Nou fijn, de beatles, daar heb ik dus al tig jaar niet meer naar geluisterd. Ze zullen vast nog veel fans hebben, maar dat zijn vooral oude mensen. En die hebben een lp speler ipv spotify.

Ad

Mooie aanvulling en leuk als je voor bepaalde gelegenheden playlists wilt maken. Onontbeerlijk voor muziekliefhebbers, jong en oud. Zo luisteren mijn tienerdochters ook naar de Beatles, en spelen ze er zelfs nummers van met hun bandje. En ze hebben geen lp speler…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond