Deel dit artikel
-

Resultaat video-reclame: +42% door beeldherkenning

Video-commercials scoren tientallen procenten beter als ze commerciële uiting aansluit bij de inhoud van de erbij getoonde clip. Dat laten eerste resultaten van adtech-starter Relevancy Data zien.

Dat blijkt uit een proef die Relevancy Data deed met BWM op YouTube. BWM adverteerde met commercials op YouTube en keek wat het resultaat daarvan was met en zonder gebruik van het bedrijf uit Amsterdam. Het verschil: 42 procent.

Afgelopen vrijdag presenteerde de nieuwe startup van de oprichtster van Easytobook, Michal Hubschmann, deze cijfers tijdens de demodag van Startupbootcamp. Dat vond plaats op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht.

Relevancy Data exploiteert een technologie die beeld en geluid in video’s op sites als YouTube en Dailymotion kan herkennen. “Dat varieert van logo’s tot muziek en van gezichten, getoonde emoties tot geslacht”, aldus Hubschmann. Die informatie wordt op automated ad exchanges vervolgens gekoppeld aan informatie van en over adverteerders. Commercials worden dan getoond bij de beste passende video’s. Dat leidt tot langer views en meer kliks.

Hubschmann verkocht in 2011 haar miljoenenbedrijf Easytobook aan BCD Travel. Van de revenuen investeerde ze afgelopen periode anderhalf miljoen euro in haar nieuwe bedrijf.

“We verkopen data. Klanten zijn bedrijven als FOX, RTL, SBS, YouTube, Dailymotion en mediabureaus als GroupM. We willen internationaal marktleider worden op het gebied van video-adverteren.”

Relevancy Data zoekt een miljoen euro vervolgfinanciering om de nu robuuste technologie uit te rollen naar Duitsland en Engeland. Het omzetdoel voor het lopende jaar is een half miljoen euro. Het jaar erna moet dat al zes keer hoger liggen.

Foto: Toby Gaulke (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond