Deel dit artikel
-

Richard Branson en Will.i.am investeren in Nederlandse techondernemer David Wyler

De Nederlandse techondernemer David Wyler krijgt opnieuw een onbekend bedrag toegeschoven van de bekende Britse ondernemer Richard Branson, dit keer voor de nieuwe app Knock Knock.

Wyler is de zoon van Joe Wyler, een Amerikaans-Nederlandse zakenman die ooit commissaris was bij World Online van Nina Brink, en tegenwoordig bestuursvoorzitter is van graanhandelsbedrijf Granaria.

De jonge Wyler (1985) verhuisde naar Silicon Valley om er samen met Ankur Jain Humin op te zetten, een slimme contactenlijst-app die ook al een onbekend bedrag van Branson mocht ontvangen.

Wyler groeide op Wassenaar en heeft in Amsterdam aan de UvA Europese Studies en Economie gestudeerd. Vervolgens begon hij Kairos Society; een studentenorganisatie die studenten en grote namen uit het bedrijfsleven met elkaar in contact brengt met als hoofdgedachte dat de oplossingen voor de problemen in de wereld vanuit nieuwe ondernemingen moeten komen. Op die manier kwam Wyler in contact met Bill Gates en Richard Branson.

Branson is niet de enige investeerder in Knock Knock. Ook muzikant Will.i.am en Sophia Bush hebben geld gestopt in de app voor iPhone en Android. Alle drie zijn te zien in de promotievideo.

Bij Knock Knock draait om het zo makkelijk mogelijk delen van contacten (en social media-profielen), zoals telefoonnummers. Dat gaat met behulp van de iBeacon technologie. Gebruikers kunnen aanvinken welke gegevens mogen worden uitgewisseld. Om contact te maken tap je twee keer op je smartphone. Vandaar de naam.

Met hun marketingcampagne richtten beide ondernemers zich met name op studenten van grote universiteiten die deze maand hun kennismakingsweken organiseren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Patrick

Net als Humin een app die weinig toevoegt voor de eindgebruiker en dus weinig wordt gedownload en gebruikt. De PR machine draait net als bij Humin op volle toeren, dat kunnen deze jongens wel goed. Misschien een beter idee om een PR bureau te starten

Evert

Net als Patrick een ding dat weinig toevoegt voor de eindgebruiker en dus weinig wordt aangesproken en serieus genomen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond