Deel dit artikel
-

Rocket Internet rolt site tweedehands auto’s uit

Rocket Internet lanceert Carspring in Duitsland, het tweede grote land waar de Duitsers de tweedehandsautomarkt naar zich toe willen trekken.

In maart lanceerde Rocket Carspring in Londen, nu staat het op het punt de site ook op zijn thuismarkt aan te bieden. Particulieren kunnen er hun auto’s verkopen aan opkopers, handelaren of andere particulieren, en krijgen van de site de garantie dat ze hun auto verkopen. Desnoods koopt Carspring hem zelf.

Voordat de auto online komt, wordt hij eerst op tweehonderd punten nagekeken. Daarna start de verkoop. Per afgeronde transactie krijgt Carspring een vergoeding. In Duitsland is dat in het begin nog een kleine marge, om de markt te kunnen maken. Zodra er goede volumes worden gedraaid, gaat de vergoeding omhoog.

Mocht het concept niet aanslaan, dan aarzelt Rocket Internet niet om de kraan dicht te draaien. Zo trok het deze week ook de stekker uit winkeldienst Shopwings.

De lancering van het label Carspring, in maart, volgt kort op de strategische investering die Rocket Internet in april deed in Dealerdirect. Rocket en Prime Ventures namen voor acht miljoen euro en minderheidsbelang in het Nederlandse bedrijf achter Ikwilvanmijnautoaf.nl en vergelijkbare buitenlandse titels. De Duitsers gebruiken de Nederlandse investering mogelijk om kennis over de automarkt op te doen.

Foto: promich (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond